התרופה שנמצאה יעילה לקורונה נחתה מיפן - תנוסה על חולים בהדסה
07.04.20 / 11:03
ישראל היא בין המדינות הראשונות שקיבלו את התרופה עבור ניסוי קליני, בתי החולים הדסה ואיכילוב יובילו את הטיפול הישראלי

בשבועות האחרונים פעלה שגרירת ישראל ביפן, יפה בן ארי, בשיתוף פרופ' רן ניר-פז, מומחה במניעת מחלות זיהומיות מבית החולים הדסה, וד"ר אסתי סייג, סמנכ"ל מערכות מידע ותפעול באיכילוב, מול גורמי ממשלה יפנים ומול חברת פוג'יפילם על מנת לקבל הספקה של אביגן לשימוש בישראל. בזכות הפעילות המדינית והקשרים שנוצרו עם ראשי פוג'יפילם, ישראל הפכה לאחת המדינות הראשונות בעולם לקבל לידיה את התרופה שעשרות מדינות מתעניינות בה.
בשבוע שעבר הגיע לארץ המשלוח הראשון ועבר אישור של משרד הבריאות שיאפשר תחילת ניסוי הרב מרכזי בישראל שיכלול כ-80 חולים והמרכזים הרפואיים הדסה, איכילוב, סורוקה ופורייה ושילוב עם חוקרים מהאוני' העברית.
פרופ' רן ניר פז מהדסה, מי שאף פעל ביפן בליווי הישראלים שהורדו מן הספינה כשהם חולים והטיפול בהם בבתי החולים הצבאיים במקומיים, מסביר כי התרופה שפותחה במקור כטיפול לשפעת פנדמית אמורה לקצר את משך התחלואה והפרשת הנגיף בחולים מאושפזים של COVID19, כפי שהראו מספר מחקרים ראשונים בתרופה זו שפורסמו בסין. "התרופה גם נמצאת במסגרת ההנחיות לטיפול כאחת מתרופות הקו הראשון ביפן כעת. המטרה של המחקר הישראלי לבחון האם אכן התרופה יעילה בהתוויה זו".
שר החוץ ישראל כ"ץ: "אני מברך את עבודת השגרירות הישראלית בטוקיו בשיתוף עם משרד הבריאות, פרופ' ניר-פז וד״ר סייג ואת הסיוע של חמ"ל הרכש על הצלחתם בהבאת המחקר פורץ הדרך הזה לארץ. בתקופה מאתגרת זו משרד החוץ נמצא בחזית המאבק בקורונה ומוביל, ביחד עם גורמי ממשלה נוספים, את מאמצי מדינת ישראל למצוא ציוד רפואי נחוץ, ופתרונות רפואיים לנגיף"