הוקפאו הגיוסים בגבעת התחמושת?
15.10.15 / 09:47
המתגייסים הירושלמים בשבוע האחרון קיבלו הודעת סמס כי עליהם להתייצב בתל השומר ולא בגבעת התחמושת כמו שנעשה עד עכשיו, דובר צה"ל בתגובה: "השינוי לגיוס אחד בלבד של 30 מתגייסים"

לדבריו של מנכ"ל אתר גבעת התחמושת, כתרי מעוז "החיילים קיבלו הודעה לפיה החיילים יתגייסו בתל השומר ולא יעברו דרך גבעת התחמושת, כשהתקשרתי לשאול למה כך הדבר הסבירו לי שמדובר בבעיית כוח אדם. מעבר לגיוסים בוטלו גם סיורי המורשת של צה"ל. גבעת התחמושת בדרך כלל מלאה בחיילים, אני חושב שדווקא בתקופה הזו עם המצב החיילים צריכים להתגייס בירושלים".
מדובר צה"ל נמסר בתגובה "השינוי לגיוס אחד בלבד של 30 מתגייסים, ביתר המקרים אין שינוי".
מיקומו של האתר נמצא מנגד לגבעה שחוצה בין בתי פאג"י לבין בנייני האוניברסיטה. אתר המורשת וההנצחה הלאומי "גבעת התחמושת" משמר את ייחודו של המקום מזה 45 ודואג לפתח מערכי הדרכה חינוכיים ומגוונים לתלמידי בתי הספר, לחיילי צה"ל ולקהל הרחב