מופע הלילה החדש של עיר דוד



לכבוד שנת היובל לאיחוד ירושלים: משיקות רשות הטבע והגנים ועיר דוד מופע אור קולי חדשני שיוקרן על גבי העתיקות

מיצג של פעם ביובל: לרגל שנת החמישים לאיחוד ירושלים, הושק הערב בגן הלאומי עיר דוד שליד הכותל המערבי המופע האורקולי "הללויה"- אטרקציה קבועה, רב חושית ראשונה מסוגה בארץ. האירוע התקיים במעמד שר התיירות יריב לוין, השר לענייני ירושלים זאב אלקין וראש העיר ירושלים ניר ברקת, ובהנחיית העיתונאי דן מרגלית.

מאחורי המופע החדש, שתוכנן והופק על ידי חברת AVS במשך שמונה השנים האחרונות, עומדת עמותת עיר דוד יחד עם רשות הטבע והגנים, רשות העתיקות, משרד התיירות, משרד ירושלים ומורשת, החברה הממשלתית לתיירות ועיריית ירושלים.

המופע, העושה שימוש בטכנולוגיה החדשנית של "Video mapping", מציג על גבי עתיקות עיר דוד את סיפור החזרה אל ירושלים לפני יותר מ- 2000 שנה- סיפור שיבת ציון. החוויה הלילית מורכבת משני מופעים, הראשון על רקע חומות העיר העתיקה- בחפירות חניון גבעתי, והחלק השני על גבי עתיקות עיר דוד בחפירות שטח G.

בניגוד למיצגי מולטימדיה אחרים אשר מוקרנים על גבי קירות ישרים, המופע "הללויה" מוקרן באמצעות 13 מקרנים שונים על גבי מדרון אבן תלול - רב ממדי, המתנשא לגובה של 12 מטרים, ומורכב משרידי ירושלים הקדומה מלפני 3000 שנה. עובדה זו הופכת את חווית הצפייה למוחשית עד שאפשר כמעט לגעת בעיר המתעוררת לחיים. ייחודיות נוספת של המופע החדש באה לידי ביטוי בכך שהוא מוקרן תחת כיפת השמיים, ובכך מנצל את מזג האוויר הייחודי של ירושלים, ואת הנוף המרהיב הנשקף מהמקום: העיר העתיקה, רכס הר הזיתים, הר הצופים, עמק המלך, ומורדות עיר דוד.

לדברי חתן פרס ישראל, דודל'ה בארי, מנכ"ל עמותת עיר דוד "לאחר שהגענו לשיא הקיבולת של האתר במהלך היום, הבנו שעל מנת להגדיל את מספר המבקרים עלינו למתוח את שעות הפעילות גם ללילה ומכאן נולד הרעיון של 'הללויה'. אנחנו צופים שהודות למיצג, שמאפשר חוויה חדשה ושונה גם לקהל הרב שכבר מכיר כיום את עיר דוד, נביא להגדלה של היקף המבקרים בכ-50% ועלייה מכ-400,000 מבקרים בשנה כיום לכ-600,000 מבקרים בתוך שנה, ובתוך 5 שנים הגעה להיקף שנתי של מיליון מבקרים ביום ובלילה".

לדברי שאול גולדשטיין, מנכ"ל רשות הטבע והגנים, "עיר דוד הממוקמת בלב העתיק של ירושלים היא מוקד עלייה לרגל לכל המבקרים בעיר הבירה. החוויה החדשה היא עבודת אומנות המשלבת בין העתיקות אותן אנו רוצים להעצים ובין הטכנולוגיה המתקדמת ביותר – בלי פגיעה כלשהי באתר עצמו. חזון ראש העיר ירושלים המשולב בחזון משרד התיירות להגדיל את מספר התיירים ל-10 מיליון דורש פיתוח אתרים מחד והקטנת העומס מאידך. הפתרון של המיצג הוא שילוב ביניהם. עוד פעם רואים עד כמה חשוב שיתוף הפעולה שבין השותפים בהפעלת הגן הלאומי!"

המיצג יאפשר להגדיל את בסיס קליטת המבקרים שמוגבל כיום רק ל"גן המלך" המצוי בכניסה לעיר דוד, וזאת עד להשלמת מבואת הכניסה החדשה שצפויה להיבנות בחניון גבעתי.

בנוסף, חפירות חניון גבעתי ישתלבו באופן מלא עם חפירות "דרך עולי הרגל", דבר שייצור רצף תיירותי חדשני שמתחיל ממנהרות הכותל, בואכה הכותל, קשת רובינזון ועיר דוד.

שר התיירות יריב לוין: "השקת מיצג הלילה בעיר דוד – אתר תיירות מרכזי בירושלים, המביא את סיפור שיבת ציון, מרגשת פי כמה על רקע ציון 50 שנה לאיחוד ירושלים. החוויה הלילית צפויה להאריך באופן משמעותי את שעות פעילות האתר המארח מידי שנה כ-400 אלף מבקרים בשעות היום. המיצג מצטרף לאטרקציות נוספות שחנכנו בתקופה האחרונה בירושלים, המספקות מוקדי משיכה לתיירים הרבים המבקרים בישראל. אני גאה להיות חלק מהפרויקט הנהדר הזה המעשיר את חווית התיירים בישראל, במיוחד לנוכח העלייה הדרמטית של 25% בכניסות תיירים מאז תחילת השנה".

"האתגר היה ליצור משהו חדשני שיעביר סיפור היסטורי, לכן בחרנו את הטכנולוגיה המתקדמת ביותר שמעבירה חוויה עוטפת לצופה", מוסיפה אוריה דסברג, מנהלת הפיתוח בעיר דוד. "האותנטיות נשמרה ע"י ההקרנה על גבי העתיקות עצמן כשחשוב לציין שמדובר בטכנולוגיה שלא מחייבת התערבות במרחב הארכיאולוגי שזהו אתגר בפני עצמו. רבים מכירים ומבקרים בעיר דוד ביום ואני שמחה שאנחנו פותחים כעת את שערנו גם בלילה - השעות היפות של עיר דוד וירושלים".

לדברי מלכי שם טוב, מנכ"ל חברת AVS: "יצרנו פרויקטים ואטרקציות תיירותיות מלאס וגאס ועד בייג'ין אך מעולם לא עבדתי על מיצג כזה הן ברמה האישית והן ברמה הטכנית. יצירת המופע היוותה אתגר מקצועי. נדירים הם המיצגים המשלבים טכנולוגיית 'ווידאו מפינג' בכדי להעביר תוכן מהותי משמעותי. במיצג הזה האבנים עצמן הן שמספרות את הסיפור וזוהי המורכבות שבו. החוויה המאתגרת של העבודה על המיצג הותירה בי רשמים חזקים כאיש מקצוע כיהודי וכישראלי".  

שרון צורף מפיקת המיצג הוסיפה: "התחלתי לעבוד על המיצג לפני 4 שנים. זה הפרויקט הכי גדול ומורכב שעשיתי ואני מפיקה כבר 23 שנה. על הפרויקט הזה עבדו מאות אנשים, והוא פרויקט ברמה בינלאומית. התוכן המיוחד של המיצג יצר אצל כולנו הזדהות עם הסיפור הירושלמי וחיבור עמוק למשהו מאוד ציוני. השקענו המון בפרויקט והתזמון של השקת המיצג בשנת החמישים לירושלים רק מחזק מבחינתנו את התוכן ואת ההתרגשות מההשקה".

תמי שילה, אלמנתו של הארכיאולוג יגאל שילה ז"ל שחפר לפני למעלה מ-30 שנה בשטחG- האזור עליו מוקרן המופע: "החפירות בעיר דוד שחודשו ב- 77', חשפו את תולדות ירושלים המקראית ויצרו מחדש את החיבור לגרעין של מרכזיותה של ירושלים. יגאל היה מאושר לבצע את החפירה הזו בעיקר אחרי מזר ואביגד  שחפרו בכותל וברובע היהודי, והיה מאושר להיות מי שמשלים את המשולש המכובד הזה. הוא שם לו כמטרה שהחשיפה של ירושלים תיצור גשר עם התושבים של סילוואן. אני חושבת שאם הוא היה איתנו היום הוא היה מאד שמח על העובדה שרותמים את הטכנולוגיה החדישה כדי לחבר את הציבור הרחב לסיפור של המקום". 

הגן הלאומי עיר דוד הוא אתר ארכיאולוגי בו שכנה ירושלים הקדומה. אל עיר דוד ואתריה השונים מגיעים כחצי מיליון מבקרים מדי שנה מהארץ ומהעולם. בשטחו של האתר מצויה נקבת השילוח, מעיין הגיחון וחניון גבעתי- המהווה את אחד מאתרי החפירה הארכיאולוגיים הגדולים בישראל.

"הללויה" תפתח את שעריה לציבור הרחב החל מ-16 ביולי 2017

 

המופע יוקרן חמישה ימים בשבוע, שלושה סבבים בכל ערב, בשפות: עברית, אנגלית, צרפתית, וספרדית.

ניתן להזמין כרטיסים למופע כבר כעת ב- 6033* ובאתר האינטרנט של עיר דוד

תמונה: באדיבות חברת avs

 


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה