פסטיבל 360° לתיאטרון במרחב הציבורי חוגג עשור במיקום חדש



הפסטיבל הירושלמי המוכר והאהוב ייערך השנה בין התאריכים 9-11 בספטמבר עם 40 מופעי תיאטרון, מחול ומוזיקה, מתחם משפחות "עיר ציורית", שבע הצגות בכורה ומופעי פתיחה ונעילה חגיגיים של עלמה זוהר ואנסמבל הפיוט

אנסמבל הפיוט. צילום: אמיר בילן

עיריית ירושלים תקיים השנה את פסטיבל 360° לתיאטרון במרחב הציבורי, פסטיבל עירוני פורץ דרך שמביא את עולם התיאטרון ללב המרחב העירוני, ויחגוג השנה עשור לפעילותו. הפסטיבל יתקיים בגן בלומפילד ובשכונת משכנות שאננים, מול חומות העיר העתיקה, ויכלול כ-40 מופעים מגוונים לילדים, למשפחות ולמבוגרים.

הפסטיבל, שמתקיים זו השנה העשירית ביוזמת המחלקה לתיאטרון בעיריית ירושלים, חוזר השנה לנופי העיר ההיסטוריים. הוא ייפתח במופע חגיגי של הזמרת והיוצרת עלמה זוהר, ויינעל במופע מרגש של אנסמבל הפיוט, שיביא תקווה ותפילה לקראת השנה החדשה.

במהלך הפסטיבל יתמלא המרחב הציבורי במופעי תיאטרון ייחודיים, הצגות תלויות מקום, שבע בכורות בימתיות, מופעי מחול, פרפורמנס ומוזיקה, לצד סיור פיסול בינלאומי מודרך בגן. בנוסף, יוקם מתחם משפחות מעוצב כ"עיר ציורית" בשיתוף תיאטרון קומקום ומוזיאון הטבע, ובו הפעלות תיאטרליות, דמויות שחקנים צבעוניות, וסדנאות יצירה חווייתיות, מבניית בובות ועד הכנת עציצים.

הפסטיבל שואב השראה מהמקום בו הוא מתקיים, והשנה, בלב השכונה הראשונה מחוץ לחומות, צפויה חוויה תרבותית יוצאת דופן המשלבת בין קסמה ויופייה של ירושלים, ההיסטוריה המרתקת שלה והיצירתיות הבימתית העכשווית.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: ״פסטיבל 360° הוא חגיגה ירושלמית אמיתית. חגיגה של תרבות, יצירה ואהבת העיר. השנה אנו מציינים עשור לפסטיבל במיקום מיוחד שמסמל את ראשיתה של ירושלים המודרנית - מול החומות העתיקות, בלב נוף עוצר נשימה. זו הזדמנות נפלאה לחבר בין ההיסטוריה העשירה של העיר לבין היצירתיות והתשוקה האמנותית של ההווה. אני מזמין את כל תושבי ירושלים ומבקריה מהארץ ומהעולם לבוא, ליהנות ולהתרגש יחד איתנו מהקסם הייחודי של ירושלים ושל עולם התיאטרון."


 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה