חם, פושר, קררר - כל הטמפרטורות על שולחן החג



המוטיב המרכזי של שולחן חג השבועות הוא כידוע גבינות. אחד היתרונות המופלאים של הסעודה החלבית היא שניתן להגיש מנות הכוללות דברי חלב בשלל טמפרטורות. החוויה הקולינרית אינה כוללת אך ורק טעם, ריח ומראה, אלא גם תחושה וחום כשהמנה מהווה חלק גדול מכך. הנה שלושה מתכונים בטמפרטורות שונים שישדרגו את הסעודה לחמישה כוכבים.

unsplah

"החם": פסטה ברוטב שמנת, כרובית צלויה ומנצ'גו

 

מי אמר שפסטה לחג השבועות חייבת להיות ברוטב של שמנת ופטריות? עדיין לא היינו מוכנים לוותר על השמנת, אך במתכון הזה ציוותנו לה דווקא את הכרובית שמביאה איתה טוויסט לא צפוי. יחד עם המליחות של גבינת המנצ'גו הנהדרת, יש לנו מנה חמה שתחמם לכם גם את הלב וגם את הבטן. כך תכינו את המנה החדשנית הזו:

 

ראשית, מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה ומרפדים שתי תבניות עם נייר אפייה. בתבנית אחת מסדרים פרחי כרובית בשכבה אחידה, מברישים בשמן זית ומתבלים במעט מלח. מכניסים את הכרובית לאפייה בתנור במשך כעשר דקות, עד להזהבה. בסיום, מוציאים את התבנית לצינון.

 

מנמיכים את חום התנור לנמוך ומפזרים על גבי התבנית השנייה שקדים. מכניסים לקלייה בתנור במשך חמש דקות בלבד, עד להזהבה קלה. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.

 

במחבת גדולה ממיסים חמאה, מוסיפים שום ומטגנים במשך כדקה. יוצקים שמנת למחבת ומוסיפים גבינת מנצ'גו. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כשלוש דקות על להבה גבוהה, עד שהרוטב מצטמצם מעט. מוסיפים למחבת את פרחי הכרובית, מערבבים ומביאים הכל לרתיחה פעם נוספת. בסיום מתבלים באגוז מוסקט, פלפל ומלח.

 

את הפסטה מניחים בכלי הגשה ומפזרים מעל את השקדים הקלויים וגבינת מנצ'גו. מגישים חם כמובן.

 

"הפושר": סלט אנטיפסטי, פטה ואגוזים

רק בגלל שהמנה פושרת זה לא אומר שטעמה צריך להיות פושר. סלט זה מלא בכל טוב ועשיר בטעם. זהו בהחלט לא סלט רגיל שתראו בכל בית בערב חג השבועות. נסו בעצמכם ותראו:

 

מחממים תנור לחום גבוה ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

 

בקערה גדולה שמים חצאי עגבניות, קישואים חתוכים לאורך, קוביות חציל, ומזלפים עליהם שמן זית. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. את העגבניות מסדרים בתבנית כך שצידן החצוי פונה כלפי מעלה. אופים את הירקות בין חצי שעה לחמישים דקות עד שהם מצטמקים ומתרככים. בסיום מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.

 

בתבנית השנייה נניח קוביות בטטות, גמבה אדומה וגמבה כתומה חתוכות לאורך וגזרים חתוכים לאורך. מזלפים שמן זית מעט מלח ופלפל גרוס, ומכניסים לאפייה בתנור במשך חצי שעה עד שהירקות מתרככים. בסיום מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.

 

מחממים מחבת ללא שמן על להבה בינונית. שמים אגוזי פקאן, אגוזי לוז וגרעיני חמנייה וקולים תוך כדי ערבוב, עד שעולה מהם ניחוח. להכנת הרוטב מערבבים יחד  שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה עם גבינת פטה ועלי רוקט, מוזגים את הרוטב ומגישים.

שדרוג נוסף שניתן להכניס לסלט הוא גבינת עיזים מטוגנת בציפוי עבה, אשר טעמה מחמיא מאד לטעמי האנטיפסטי. תוכלו לעשות זאת בקלות ובפשטות. פרסו לפרוסות גבינת עיזים, טבלו אותה בקמח, אחר כך בביצה טרופה והעבירו אותה לציפוי פירורי לחם פריך במיוחד. במחבת קטנה זלפו מעט שמן זית והחלו לטגן את הפרוסות. בסיום הטיגון הוסיפו אותן לסלט.

 

"הקר": עוגת גבינה קרה

חג השבועות שלנו לא יהיה שלם בלי עוגת גבינה קרה ואם עלינו לבחור קינוח אחד בלבד, זוהי בחירתנו ללא כל צל של ספק. היתרון הגדול של עוגת הגבינה הקרה לעומת אחותה האפויה, היא שקל עד מאוד להכין אותה ואפילו ישנם מתכונים שדורשים רק עשרים דקות עבודה, ממש כמו המתכון הבא:

 

מערבבים גבינה לבנה עם גביע שמנת. מוסיפים חצי שקית אינסטנט פודינג וניל, קורנפלור וסוכר וניל. מוסיפים חלמונים לתערובת ומערבבים. בקערה נפרדת ממיסים שוקולד לבן בפולסים קצרים ומוסיפים לתערובת הגבינות. בקערת מיקסר מקציפים יחד חלבונים וסוכר לקרם יציב. מקפלים בעדינות את החלבונים המוקצפים לתערובת. אופים בתנור על חום גבוה במשך כעשר דקות ולאחר מכן מנמיכים את התנור לחום נמוך ומוסיפים לאפות עוד כארבעים דקות.

 

בינתיים מקציפים יחד שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וחלב, עד לקבלת קרם יציב. מורחים על העוגה לאחר צינון ומכניסים למקרר. אוכלים רק כאשר העוגה קרה לגמרי. 

מי שרוצה לשדרג את הציפוי של העוגה שיוסף שתי כפות של ריבת חלב, ויקבל ציפוי ריבת חלב נפלא על עוגת גבינה קרה וטעימה במיוחד.

 

 


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה