אין ערב בשרי בלי: איך להכין רוטב צ'ימיצ'ורי ביתי שגורם לכל סטייק לחייך!

$(function(){setImageBanner('870168fa-2fae-4460-99dd-f68968eab364','/dyncontent/2024/5/16/de611772-3273-4edb-b531-92ba1ef62b5e.jpg',17903,'מכללה למנהל אייטם כתבה ירושלים',525,78,false,44005,'Image','');})

כל מסעדת בשרים שמכבדת את עצמה ואת סועדיה מגישה ליד הבשר העסיסי גם רוטב צ'ימיצ'ורי דרום אמריקאי משובח שמקפיץ את הטעם של כל סטייק ונתח בשר לשלמות מענגת מלאת עומק וארומה מטריפה. אותו דבר גם בבית. לעל האש המסורתי של יום העצמאות, לחגיגת בשרים מפנקת, בסתם יום של חול, או לפיקניק ספונטני בחיק הטבע – אין כמה המטבל המהמם הזה של צ'ימיצ'ורי ממכר שיפציץ את הבלוטות בטעם שום ריחני, פיקנטי, מרענן ומקפיץ. אז רגע לפני שמתחילים לנפנף – מכינים בקלות רוטב צ'ימיצ'ורי מהמם עם מלא פטרוזיליה רעננה, גמבה אדומה ושום עוצמתי. מערבבים, טוחנים, בוחרים כמה חריף תרצו אותו, טובלים בו נתח בשר עסיסי ומתחילים לטרוף .

קרדיט תמונה סתיו סעדון

  • עדיף לשטוף ולייבש את כל הירק אפילו לילה לפני כדי שכל הנוזלים ירדו, אחרת הצ'ימיצ'ורי ייצא מימי
  • אם אין לכם כוח להתעסק עם קיצוצים אינטנסיביים אפשר לגמרי לשים הכל במעבד מזון ותוך כדי טחינה לזלף שמן זית עד קבלת מרקם מעט גס אך אחיד
  • רצוי להכין את הצ'ימיצ'ורי כמה ימים מראש, הטעם שלו משתפר פלאים כשהוא יושב קצת בצנצנת סגורה במקרר, כך שאם אתם מתכננים להכין לסטייק הקרוב - זה ממש הזמן לקפוץ לסופר, לקנות את המצרכים ולהתחיל לקצץ
  • אפשר לשמור במקרר עד שבועיים - שבועיים וחצי, בתנאי שדואגים תמיד להכניס כפית נקייה, לוודא שהצנצנת אטומה ושהשמן תמיד מכסה הכל

שורה תחתונה: מתכון לצ'ימיצ'ורי יבוא מושלם על הכללל - בשר כמובן, אבל גם בסנדוויצ'ים, תיבול לדגים או לחזה עוף וגם על סתם פרוסת לחם טרייה

כל הכיף של רוטב צ'ימיצ'ורי שהוא יעצים את הטעם של כל דבר כמעט – סטייקים, בשרים, סנדוויצ'ים, דגים, חזה עוף ומה לא... א-בל אם אתם חייבים להכין אותו רק למנת בשר אחת – אין ספק שהוא יהיה בן לוויה בלתי נפרד לצד מתכון אסאדו בתנור ביתי ב-10 דקות המעלף שלנו. ככה אוכלים אותו הארגנטינאים האמיתיים וככה גם אתם יכולים להכין אותו בדקות ולהתענג שעותתתת! 

אז איך מכינים רוטב צ'ימיצ'ורי?

באדיבות: סתיו סעדון

מצרכים:

1 חבילת פטרוזיליה

1 חבילת כוסברה

1 גמבה אדומה

6-7 שיני שום

חצי בצל סגול

כפית מלח

כפית פלפל שחור

2 כפות חומץ בלסמי (אפשר גם חומץ אורז או חומץ רגיל)

בערך חצי כוס שמן זית

(לאוהבי החריף - רצוי להוסיף גם חצי פלפל ירוק/צ'ילי)

 

אופן ההכנה
שוטפים את כל הירק ומייבשים היטב (!). עדיף אפילו לילה לפני כדי שכל הנוזלים יירדו, אחרת הצ'ימיצ'ורי ייצא מימי וגם הגמבה עוד תפריש נוזלים.

כשהכל יבש יבש, קוצצים כל דבר בנפרד על הסכין דקה דקה וחוזרים על הפעולה כמה וכמה פעמים עד שזה נראה כמעט טחון.

מאחדים הכל בקערה, מוסיפים מלח, פלפל, חומץ ושמן זית ומערבבים. מעבירים לצנצנת מעוקרת ומכסים בשמן זית.

אם רוצים לחסוך קיצוצים אינטנסיביים אפשר לגמרי לשים הכל במעבד מזון ותוך כדי טחינה לזלף את השמן זית, עד למרקם מעט גס אך אחיד.

 

צ'ימיצ'ורי מתכון מאת Stav Saadon Amar
מוזמנים לעקוב באינסטגרם , טיקטוק , דף פייסבוק והזמנות קייטרינג

 


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה