קיש פטריות טבעוני



"משומשו", יצרנית הגבינות הטבעוניות ותחליפי הבשר, מתכון חגיגי לקיש פטריות עם בצל וגבינות טבעוניות

צילום אביתר ניסן

מצרכים (לתבנית בקוטר 28 ס"מ):

לבצק:

3 וחצי כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

2 כפיות מלח

75 גרם שמן קוקוס (או מרגרינה)

1/2 כוס מים

1/2 כוס שמן

למלית:

2 סלסלות פטריות שמפיניון

1 פחית קרם קוקוס

3 בצלים בינוניים

4 כפות קמח

2 כפות קורנפלור

150 גרם מלוחה טבעונית "משומשו"

200 גרם צהובה טבעונית "משומשו"

קורט מלח/פלפל/אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבצק: בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורים. מוסיפים את השמן והמים ומעבדים עד לקבלת בצק-שוב. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך כשעה.
  2. קוצצים את הבצלים דק ומטגנים עד שהבצל שקוף. מנקים את הפטריות וחותכים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ומוסיפים אותן למחבת. מטגנים את הבצל והפטריות כרבע שעה או עד שהפטריות סיימו להגיר נוזלים וקיבלו מרקם בשרני ובמחבת אין כמעט נוזלים. ניתן להשאיר חופן קטן של פטריות לקישוט.
  3. להכנת המלית: שמים בקערה את קרם הקוקוס ומוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב מהיר במטרפה ידנית כדי שלא ייווצרו גושים. מערבבים את הקורנפלור עם קצת מים עד שהוא נמס ושופכים לתוך הקערה תוך כדי ערבוב.
  4. מוסיפים למלית גבינה מלוחה טבעונית מפוררת, מעט מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. שופכים לתערובת את הפטריות והבצל ומערבבים.
  5. מהדקים את הבצק לתבנית בגובה של כחצי סנטימטר, מחוררים את הבצק עם מזלג ואופים למשך כ-10 דקות.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור ושופכים את המלית בתוך הבצק. מגרדים גבינה צהובה טבעונית מעל, מקשטים בפטריות ומחזירים לתנור לאפייה למשך כחצי שעה עד 40 דקות על חום של 180 מעלות.

 למגוון טיפים ומתכונים לחצו כאן 


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה