מתכון עסיסי להכנת שיפודי קבב עם ירקות בליווי סלסה

$(function(){setImageBanner('76364dd3-66c1-4d99-b903-0073130e9590','/dyncontent/2025/6/9/77c9f17c-d462-4dc5-bc72-b1ee33db7b9b.gif',19604,'תחברה אייטם כתבה 3',525,78,false,42970,'Image','');})

לרגל פתיחת 'עונת המנגלים' ו"הפיקניקים" רשת טיב טעם מציעה מתכון עסיסי להכנת שיפודי קבב עם ירקות בליווי סלסה.

 צילום: דניאל לילה

רכיבים להכנת הקבב:

חצי ק"ג בשר טלה טחון

1 בצל לבן גדול קצוץ דק

1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים - פטרוזיליה,  כוסברה ונענע

3 כפות שמן זית

1 כפית גדושה מלח דק

1 כפית גדושה פלפל שחור

1 כפית בהרט

 

להכנת רוטב סלסה:

2 כוסות עשבי תיבול קצוצים- פטרוזיליה,  כוסברה,  נענע,  שמיר, בצל ירוק

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

חצי כוס זיתים קצוצים דק

3 שיני שום כתושות

מיץ וגרידת מלימון אחד

3/4 כוס שמן זית

1 כפית מלח אטלנטי

 

להכנת השיפודים:

2 צנצנות פלחי ארטישוק רומאי

1 צרור אספרגוס חתוך למקטעים באורך 5ס"מ

 

אופן ההכנה:  יש לערבב את כל רכיבי הקבב ומעבירים למקרר לחצי שעה - שעה. ובקערה לערבב את כל רכיבי הסלסה, מניחים להשרייה במקרר לשעתיים עד לילה שלם.

 

בעזרת ידיים רטובות יש ליצור קבבים באורך 5 ס"מ עובי 3ס"מ. משפדים על שיפוד לסירוגין 3 קבבים עם פלחי ארטישוק ואספרגוס. ולהכניס למקרר למשך שעה.

מחממים גריל בחום גבוהה, מברישים את הקבבים בשמן זית. צולים על גריל משומן כ- 5 דקות מכל צד, לקבלת מידת עשייה MW. ולהגיש. הגשה: מזלפים מעל הקבב 1-2 כפות גדושות של סלסה.

 

בתאבון...

סבינה ולדמן | צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר|


$(function(){setImageBanner('ee2baf5e-7567-4d51-b055-10022593c2c7','/dyncontent/2025/6/9/54eaaaf4-c3f6-4fcd-a55f-eb3a5f010e73.gif',19602,'תחבורה אייטם כתבה 1',525,78,false,42971,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה