מרק ירקות בריא וטעים



מזג אוויר מתקרר ויש רק חשק להתכרבל במיטה אבל מה נאכל מרק חם בריא וטעים הנה לכם מתכון קל במיוחד חורף נעים ושמח

depositphotos

מרכיבים (6–5 מנות):

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 בצל קצוץ

  • 2 שיני שום כתושות

  • 2 גזרים חתוכים לקוביות

  • 2 קישואים חתוכים

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים קוביות

  • 1 פרסה פרוסה (לא חובה אבל מוסיפה המון!)

  • 1 סלרי – גבעול אחד קצוץ

  • 1 עגבנייה קצוצה או 4 כפות רסק עגבניות

  • חופן קטן של אפונה קפואה

  • חופן קטן של כרוב קצוץ (לא חובה)

  • מלח, פלפל לפי טעם

  • 1 כפית כורכום

  • 1 כפית פפריקה מתוקה

  • 1/2 כפית כמון (לא חובה)

  • כ־8 כוסות מים רותחים או ציר ירקות

אופן הכנה : 

  1. מטגנים את הבסיס:
    בסיר גדול מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב מעט.
    מוסיפים את השום ומערבבים עוד דקה.

  2. מוסיפים את הירקות הקשים:
    גזר, תפוחי אדמה, סלרי ופרסה – מערבבים 3–4 דקות יחד עם התבלינים: כורכום, פפריקה, כמון, מלח ופלפל.

  3. מוסיפים את שאר הירקות:
    קישואים, כרוב, עגבנייה/רסק ואפונה. מערבבים היטב.

  4. שופכים מים רותחים:
    מכסים את הכל במים (בערך 8 כוסות) ומביאים לרתיחה.

  5. בישול איטי:
    לאחר הרתיחה מנמיכים לאש בינונית־נמוכה ומבשלים 35–40 דקות עד שהירקות רכים.

  6. לשדרוג (לא חובה):

    • טוחנים מעט עם בלנדר מוט – אבל לא הכל! יוצר מרקם סמיך ונעים.

    • מוסיפים חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה בסוף.

 טיפים:

  • אפשר להוסיף עדשים כתומות לבוסטר של חלבון (1/2 כוס).

  • מי שרוצה מרק קל – אפשר בלי תפוחי אדמה.

  • לתינוקות/ילדים – לטחון לגמרי והם יחסלו הכל


 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה