לקראת חג החנוכה, סופגניות אפויות מועשרות בחלבון



הדיאטנית הקלינית ויועצת לחברת הרבלייף- ורוניקה מייזלר מנדבת מתכון לסופגנייה מועשרת בחלבון, שמוכיחה שאפשר לחגוג מתוק בלי לוותר על איזון. עם מרקם אוורירי, טעם קלאסי וטאצ' בריאותי, זו סופגנייה שמעניקה בוסט של אנרגיה טובה ומותאמת גם למי שמקפיד על אורח חיים בריא. חג חנוכה מעולם לא נראה טוב וטעים יותר.

יחצ

רשימת מרכיבים ל-12 יחידות:

  • 1  בננה בשלה מעוכה
  • גביע גבינה לבנה 250 גרם 5%
  • 100 גרם קוטג' 3-5%
  • 2  ביצים + 1 חלבון נוסף
  • 2  כפות שמן קנולה/זית
  • 1/2  כוס סוכר (אפשר 1/3 כוס אם רוצים פחות מתוק)
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 2–3  אבקת חלבון שמיועדת לאפייה (לא חובה, אבל משדרג)
  • 1/2  כוס קמח מלא תופח
  • 1/2  כוס קמח לבן תופח
  • 12  כפיות ריבת תות שדה לייט
  • אבקת סוכר לקישוט

 

איך מכינים?

  1. מערבבים בקערה: בננה, גבינה לבנה, קוטג', ביצים, חלבון, שמן, סוכר, מלח ווניל.
  2. מוסיפים את הקמחים (כולל קמח החלבון אם משתמשים) ומערבבים עד בלילה אחידה.
  3. משמנים תבנית מאפינס.
  4. ממלאים כל שקע בבלילה עד 3/4 גובה.
  5. מניחים במרכז כל מאפין כפית ריבה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל־180° כ־25–30 דקות עד הזהבה.
  7. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

 


 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה