לכבוד פסח : קיש בצל סגול טבעוני וללא גלוטן

$(function(){setImageBanner('71a69af1-0fcf-4270-a32e-8ba435e6aaaa','/dyncontent/2025/6/9/77c9f17c-d462-4dc5-bc72-b1ee33db7b9b.gif',19604,'תחברה אייטם כתבה 3',525,78,false,42970,'Image','');})

בקרוב נחגוג את חג הפסח שוברים את הראש מה להכין ? לפניכם מתכון לחג שאפשר להכין מראש, לא רק שההכנה שלו קלילה, הוא גם דל בשומן ועשיר בחלבון, בסיבים וכל טוב, מרשים, חגיגי ומשמח

קיש בצל טבעוני ללא גלוטן
רכיבים : 
  • קלתית/בצק פריך:

  • ½ כוס קמח חומוס
  • 1 כוס קמח אורז
  • ½ כוס אגוזי מלך
  • ½ כוס מים
  • 1 כף שמן זית
  • ¼ כפית מלח
  • טימין – לא חובה

    למלית:
  •  
  • 1 בצל סגול גדול / 2 קטנים – פרוס לטבעות ומופרד
  • 300 גר' טופו
  • 2 כפות שקדים מולבנים טחונים / קמח שקדים
  • ½ כוס חלב שקדים
  • ¼ כוס מים
  • 1 כף שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף שמרי בירה
  • טימין טרי
  • פלפל שחור גרוס גס

    הכנה:

    קלתית / בצק :

  • חממו תנור על 200c
  • במעבד מזון לטחון את כל הרכיבים עד שמתקבל כדור בצק דביק (ניתן להוסיף עוד קמח חומוס לפי הצורך)
  • לרדד את הבצק לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

    מלית: 
     
  • טחנו את כל המרכיבים במעבד מזון, מלבד הבצל, עד שמתקבל קרם חלק וסמיך (הוסיפו מעט נוזלים לפי הצורך)
  • הניחו את פרוסות הבצל באופן שווה על הבצק ומזגו את הקרם טופו מעל
  • בעזרת הידיים סדרו יפה את פרוסות הבצל שיבצבצו מתוך הקרם וקשטו בעלי טימין טריים
  • אפו במשך 30 דק' או עד שמשחים מעט. הוציאו וצננו בטמפרטורת חדר לפני הפריסה 

בתאבון לכם

המתכון באדיבות PLENTY - השפע של הטבע , לבלוג של פלנטי. 


$(function(){setImageBanner('47d6a0e3-87bd-4bd2-a3a9-a7863f6ad0e4','/dyncontent/2025/6/9/54eaaaf4-c3f6-4fcd-a55f-eb3a5f010e73.gif',19602,'תחבורה אייטם כתבה 1',525,78,false,42971,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה