מימונה: מתכון למופלטה



קצת לפני המימונה החלטתי לעבור סדנא להכנת מפלטות אצל ורד כהן וארבעת בנותיה המדהימות, אור, ירדן, אביה ואופק. על הדרך הבעל, להב השתלט על מכונת הפסטה
והכין שבקייה מהממת

מופלטה - ורד כהן

קילו קמח

כף גדושה מלח
500-550 מל' מים

אופן הכנה:
להכניס את הבצק למיקסר וללוש עד לקבלת בצק חלק.
עוטפים את הבצק בנילון נצמד ומניחים בצד לשעה
מחלקים את הבצק ל 50 עיגולים ועוטפים אותם בשמן
נותנים לבצק לנוח כחצי שעה
משמנים את השיש ובעזרת כריות כפות הידיים משומנות היטב פותחים לעלה דק. 
מחממים מחבת מולטי שף על חום נמוך 
מטגנים את המופלטו קלות ב-2 מחזורי טיגון של 20, בלי להוציאן מהמחבת, באופן הבא: את המופלטה הראשונה מטגנים כ-10 שניות. בינתיים משטחים ומכינים את המופלטה הבאה, הופכים את המופלטה שבמחבת, ועליה מניחים את המופלטה החדשה. הופכים את שני המופלטות יחד, וחוזר חלילה עד לערמה של 20. מוציאים מהמחבת וממשיכים לטגן אל השאר באותו אופן.
מגישים בלוויית חמאה ודבש.


טיפ ורד- להכין את הבצק לפני החג ולעטוף את העיגולים העטופים בשמן בנילון ולשמור בהקפאה.
להוציא לפני השימוש ולהניח לבצק להפשיר ולהמשיך לפי המתכון

טיפ קרן קדוש- להכניס עיגול משומן היטב בין שני דפי אפיה ומשטחת לעלה דק, מורידה בזהירות את הדף העליון של ניר האפיה ומעבירה בעזרת הניר התחתון למחבת,  ממתינה כמה שניות ושולפת את הניר וממשיכה לפי ההוראות.
 



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה