מתכון לחריימה עסלי
03.09.14 / 14:57
קבלו מתכון לחריימה איכותי כמו שחריימה צריך להיות - עשיר ומנצח. מאת - שף דודו אלמקייס, שף יוסי שיטרית, מסעדת דוד ויוסף
1 ק"ג דג ים לבן (לוקוס, מוסר, בר ים, בורי)
2 תפוחי אדמה קלופים פרוסים לפרוסות דקות
2 פלפלים ירוקים חריפים
1 פלפל אדום יבש חריף
1 עגבנייה בשלה גדולה
1 גזר חתוך גס
2 ראשי שום חצויים
1 זר כוסברה
1/2 כוס שמן קנולה
מעט פפריקה מתוקה
מעט כמון
מעט ראס אל חנות (תערובת תבלינים מהמטבח המרוקאי)

הוראות הכנה:
בתחתית של סיר רחב הניחו פרוסות של תפוחי אדמה, עליהן את הדגים ומסביב את הירקות.
עקבבו בקערה את התבלינים עם חצי כוס שמן קנולה וצקו לתוך המחבת מעל הדגים והירקות. קצצו את הכוסברה ומפזרו מלמעלה.
הוסיפו כוס מים עד לגובה פני הדג עד לרתיחה.
הנמיכו את האש ובשלו כ- 40 דקות עד שהרוטב מסמיך.
הוסיפו מלח ופלפל, ערבבו והגישו בגאווה.