למה הממשלה שולחת מלחים לרחובות תל אביב וירושלים?



שחקנים במדי מלחים מסתובבים לאחרונה ברחובות תל אביב וירושלים ומפיצים מידע על נזקי שימוש היתר במלח. המלחים מייצגים את 'התוכנית הלאומית לחיים פעילים ובריאים, אֶפְשָׁרִיבָּרִיא',כחלק מתכנית גדולה להפחתת צריכת הנתרן בישראל

לא מדובר בפרסום לחברת ספנות. שחקנים במדי מלחים מסתובבים לאחרונה ברחובות תל אביב וירושלים ומפיצים מידע על נזקי שימוש היתר במלח, כל זאת במטרה להפחית את צריכת הנתרן בישראל (מרכיב מזיק כאשר הוא בצריכת יתר בתוך המלח).

התכנית אֶפְשָׁרִיבָּרִיא הוקמה במטרה להוביל מאמץ לאומי ליצירת סביבה המאפשרת ומקדמת הרגלי אכילה בריאים ופעילות גופנית. את התכנית מובילים משרדי הבריאות, התרבות והספורט, והחינוך, בליווי התכנית לשיווק חברתי שיתופי בחוג לתקשורת באוניברסיטת תל-אביב.

לדברי רמי הסמן, מנהל האסטרטגיה השיווקית של התכנית הלאומית לחיים פעילים ובריאים - אֶפְשָׁרִיבָּרִיא:"האתגר שעמד בפנינו היה להעביר מסר ברור לציבור שצריכת המלח בארץ גבוהה מידי וגורמת לנזקים בריאותיים, כמו: לחץ דם גבוה, פגיעה בלב ועוד. רבים נוטים לחשוב שרוב המלח מגיע לגופנו באמצעות המלחייה, אך זו טעות. המלח מסתתר בחלק ניכר מהמזונות שלנו, ולכן עמדה בפנינו המשימה להאיר את עיני הציבור לכך. בחרנו בדרך של הומור בקמפיין הדיגיטל ובקידום המכירות כדי להעביר מסרים  בלי להרתיע ולהפחיד, ובלי לייצר אצל הציבור מנגנוני הגנה והכחשה".

לדברי אופיר רייכמן, מנהל התקשורת השיווקית של התכנית הלאומית לחיים פעילים ובריאים - אֶפְשָׁרִיבָּרִיא: "התגובות בשטח נלהבות, המלחים הפכו לאטרקציה, עוברים ושבים מצטלמים איתם ומעלים לפרופילים האישיים שלהם ובכך מעצימים את הפצת המסר והעלאת המודעות לתכני הקמפיין. זו פעילות חוצת פלטפורמות, ראשונה מסוגה במגזר הממשלתי, המשלבת פעילות בשטח לצד הדיגיטל, עם אתר אינטרנט ייעודי ופעילות אינטנסיבית בכל הרשתות החברתיות העיקריות– פייסבוק, טוויטר, אינסטגרם ויוטיוב".

צילום:  עומר מסינגר


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה