חוק הדוגמניות חל בכנסת ממש בתחילת חודש ינואר, וסחף אחריו לא מעט חברות שעיקמו את אפם, ואחרים שהבינו שסוף סוף הגיע הקץ לעידן הפרפקציוניזם. מה בדיוק עומד מאחורי החוק הזה? ומה צופה לנו העתיד הקרוב?

ממש בחודש שעבר נכנס לתוקפו חוק הגבלת משקל בתעשיית הדוגמנות, האוסר על דוגמניות בתת-משקל להופיע בפרסומות. לפי החוק החדש, כל דוגמן או דוגמנית שמצטלמים לפרסומת מסחרית יצטרכו להביא אישור מרופא, המעיד כי בשלושת החודשים שקדמו לצילומים מדד מסת הגוף שלהם (BMI) היה תקין (גבוה מ-18.5). נוסף על כך, החוק קובע כי בכל פרסומת שבה נעשה שימוש בתוכנה גרפית לשם הצרת היקפים, יופיע כיתוב שמציין זאת. ההבהרה תופיע בפרסומת במקום בולט, בצבע ובגודל ברורים לעין, על פני שטח שאינו קטן מ-7% משטח הפרסום הכולל.

בתחילת דרכי בעולם הדוגמנות, היה לי תמיד את הרצון להיות מושלמת. ואם לא תמיד, לפחות ביומיים שלפני ועד סופו של יום הצילום. פרפקציוניזם שכזה. שלא תטעו, מעולם לא היו לי הפרעות אכילה, להיפך, אני מאוד אוהבת לאכול ואקפוץ על כל המבורגר שיקרה בדרכי, אך לעיתים ביום צילום שבו נדרשתי ל"בטן שטוחה" ידעתי לעשות זאת היטב. היום, אחרי שהתבגרתי והבנתי שהשלמות לא נמדדת במראה אלא באדם עצמו, אני חושבת שנעשה צדק בעניין החוק. זה נכון, יש הרבה דוגמניות שעניין הרזון טבעי אצלן ולא אנורקטיות או חולות. אך לא על אלה אני מדברת, אלא על אותן בנות שלקחו את העניין צעד אחד קדימה ופגעו בעצמן.

השימוש בדוגמניות "אמיתיות" התחיל ממש בתקופה שאחרי החוק, נשים מבוגרות נעשו פופלריות מאי פעם, דוגמניות בעלות קימורים מככבות על לא מעט שערים של מגזינים ובבירות האופנה באירופה הטרנד הוא דוגמניות עם מראה יותר מלא ובריא. בית אופנה בולט במיוחד הוא "לנוון" שבמהלך מהפכני ביותר יצא החורף עם מודעות בהן מצולמים אנשים רגילים מהשורה, לבושים בפרטי היוקרה של בית האופנה שלו. ואם זה לא מספיק לכם, המותג DOVE  שבשנת 2004 התחיל להשיק קמפיין בו מופיעות נשים מהעולם האמיתי, חשף שהדבר דווקא הוביל לעלייה של 600 אחוזים במכירות בארה"ב תוך חודשיים.

מאז ומעולם דיברו על כך שדוגמניות משמשות כקולב. מנגד, כיום דוגמניות משמשות גם כפנים של החברה שבונה דרכה זהות ומיתוג. לכן, פעמים רבות נעשית בחירה של פרזנטורית מוכרת, גם אם היא לא נכנסת למידה 34. תראו למשל את מירי מסיקה לחברת ML, איילת זורר ל"גולברי", ועוד רבות אחרות. בנוסף, נראה כי לא מעט חברות החליטו להשתמש בלקוחות שלהם, או ב"אנשים מן השורה" שישקפו אמירה מציאותית יותר. כך עשתה למשל שושי ברבי בעלת המותגים "פלסטיק דול" וJUS שהעדיפה להשתמש בלקוחות הקבועים שלה, שלטענתה הם לא פחות מעניינים מסלבס ודוגמניות. ללא ספק נראה שאנחנו צועדים לעולם בריא יותר המותאם למידות הגיוניות ורציונליות.

לסיכום בנות יקרות, אני מקווה שזו תהיה תחילתה של אמירה חדשה בעולם האופנה, כאשר הדוגמניות בפרסומות יתקרבו במידותיהן למידה של נשים ממוצעות ושעכשיו יהיה יותר תאום בין איך שהבגד נראה על הדוגמנית בפרסומת לאיך שהוא יראה כשאתן מודדות אותו.

עידן חדש מתחיל? אולי, נקווה לטוב.

באהבה בר.


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה