מי אמר שלא אוכלים קובה בפסח?



לכבוד חג הפסח המתקרב, נביא לכם כאן בימים הקרובים מתכונים מעדות שונות. הפעם נתחיל עם המאכל הכי אהוב על הירושלמים, קובה. דבורה מועלם מלמדת אתכם איך מכינים את הקובה הכי טעים שיש לחג

כמו שכולם כבר יודעים, הכורדים לא יכולים בלי קובה אפילו לא שבוע אחד. בכל חג פסח אני מחליפה כלים וגם את המתכון לקובה הטעים שאני מכינה, ועושה למשפחתי ולחבריהם קובה אורז.

העבודה לא כל כך מסובכת, לפחות לא לי וזה יוצא טעים ביותר! אין שום צורך להתנזר מקובה בפסח, אם אתם מהעדות שאוכלות קטניות.

המצרכים הדרושים:

1 ק"ג אורז

1/4 קילו שניצל

 1/2 ק"ג בשר טחון- לבצק

1/2 ק"ג בשר טחון-למילוי

-כרפס

-סלרי

-סלק

התהליך:

הכנת הבצק:

שוטפים את האורז היטב, ומשרים אותו במים למשך שעתיים. לאחר מכן, טוחנים את האורז במיקסר (כשר לפסח כמובן). טוחנים גם את השניצל והבשר הטחון ומערבבים הכל יחד.

זהו, הבצק שלכם מוכן.

הכנת המילוי:

מטגנים בצל ובשר טחון ומוסיפים תבלינים: פלפל, מלח, כמון(כל אחד מוסיף לפי דעתו). מחכים שהמילוי יתקרר לחלוטין ורק לאחר מכן מתחילים למלא את הקובה.

מילוי הקובה:

יוצרים מהבצק צורה של כיס וממלאים בכל אחד את מילוי הבשר. לאחר מכן סוגרים וממשיכים לכדור הבא.

הכנת המרק:

המרק שהולך הכי טוב עם הקובה אורז הוא מרק עגבניות. במים רותחים שמים סלרי, קישואים, גזר, עלה סלק, רסק עגבניות, שמן, לימון ומלח ומחכים עד שהמרק רותח. לאחר מכן, מכניסים פנימה את הקובה וכעבור מספר דקות כולם כבר יכולים לשבת סביב השולחן ולהנות מקובה כשר לפסח!

חג שמח, כשר וטעים לכולם,

דבורה מועלם!  

 

 

 

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה