שערי צדק: מערכת חדשה לטיפול ממוקד בגידולים



מערכת חדשה המופעלת במהלך ניתוחי שד חוסכת מהמטופלות שבועות רבים של הקרנות, מערכת "אינטראבים" נכנסה בימים אלה נכנסה לשימוש בשערי צדק

מערכת "אינטראבים" מאפשרת טיפול ממוקד בגידולים בשד תוך כדי הניתוח. לאחר הוצאת הגידול, ראש המכשיר מוחדר לחלל הניתוחי ובעזרת קרני רנטגן שעצמת קרינתן נמוכה מושמדים שולי הגידול באופן מלא. הטיפול יעיל ביותר בשל הקרבה לגידול, וכך אין  צורך בהקרנות רבות המקובלות לאחר ניתוח מעין זה, מונע כוויות ופגיעה ברקמות בריאות.

"מטרת הטיפול בגידולים סרטניים בכלל ובסרטן השד בפרט, היא להסיר את הגידול ולהגיע לגבולות נקיים סביבו", מסביר ד"ר משה כרמון, מנהל היחידה לכירורגיית שד בשערי צדק.

" עד היום נעזרנו, לאחר הניתוח, בסדרת הקרנות חיצוניות הנמשכת מספר שבועות על מנת להבטיח שהגידול לא יחזור ולא יתפשט. המערכת החדשה חוסכת את הטיפולים הממושכים.

חצי שעה של הקרנה בשלב האחרון של הניתוח מאפשרת חיסול שאריות מיקרוסקופיות של הגידול שבשולי החתך ומבטלת ברוב המקרים את הצורך בהקרנות המשך. מבחינת המטופלות, מדובר ביתרון עצום שכן 'תמורת' חצי שעה נוספת בחדר ניתוח הן חוסכות מעצמן את הצורך להגיע לסדרה ארוכה של הקרנות".

"אחד הקשיים העומדים בפני מטופלות שעברו ניתוח להסרת גידול מהשד, הוא הצורך להגיע לטיפולי הקרנות רבים, המשבשים את שגרת החיים", אומרת ד"ר אורה רוזנגרטן, מנהלת היחידה לאונקולוגיה גינקולוגית בשערי צדק. "על מנת להצליח לחדור את העור החיצוני עד השד, יש להגיע למינוני קרינה גבוהים ועל כן יש לחלק את ההקרנות למספר פעמים כדי לא לגרום כוויות למטופלות. בהקרנה התוך-ניתוחית היתרון הוא שההקרנה נעשית בתוך חלל השד תוך שימוש בקרינת רנטגן ממוקדת ולכן הקרנה אחת שוות ערך למספר רב של הקרנות חיצוניות. יתרון נוסף של ההקרנה הממוקדת הוא במניעת נזק לאיברים חיוניים ליד השד. ההקרנה התוך ניתוחית אינה פוגמת ברקמת העור סביב האזור המוקרן ואינה גורמת נזק לאיברים פנימיים חיוניים כמו הלב או הריאות המצויים בסמוך לשד. זהו טיפול מקסימאלי, במינימום תופעות לוואי".

תמונה: יוסי זמיר, flash 90

 


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה