זוכרים בהר-20 שנה לרצח רבין



היום (ב') יתקיים טקס האזכרה הממלכתי ליצחק רבין בהר הרצל בשעה 15:00, בין השעות 13:00-18:00 תקיים המחלקה לפעילות בתפוצות של ההסתדרות הציונית העולמית שולחנות עגולים של שיח והדברות וכן שירה בציבור, עם זאת, 30 אוהלי יזכור הוקמו ברחבי הארץ לציון היום

זוכרים בהר - שולחנות עגולים של שיח והדברות ושירה בציבור 

האירוע פתוח לקהל הרחב אשר יגיע להר הרצל ביום זה ובייחוד לטקס האזכרה הממלכתי והינו ללא תשלום.

השולחנות העגולים יעסקו בנושאים הבאים:

"האיש ההוא.."- השירים של יצחק

השירים שנקשרו לרבין: למה דווקא הם? מה בינם לבין האיש?

איזה שיר מהשירים היום היית מחבר/ בוחר לרצח רבין/  לזיכרון של רבין. למה?

איזה מהשירים שכבר מחוברים לאיש הכי מדבר אליך. למה? 

רבין האיש והאגדה- איך נוצר מיתוס?

גלגוליו של זיכרון בתודעה הציבורית- מה זוכרים, כיצד ומדוע?

אילו מנהיגים הינם חלק מהנראטיב של מדינת ישראל ואילו לא? או אילו מנהיגים הפכו/ יהפכו למיתוס ואילו לא? מדוע? או מה הופך מנהיג/ אירוע היסטורי למיתוס?

זיכרו של רבין: כיצד משמרים אותו? או כיצד מבטיחים שיישמר/ שלא יישכח? האם ייתכן שיישכח? 

מה למרות הכל עדיין לא למדנו?

חשבון נפש אחרי 20 שנה

מדינה ישראל 20 שנה אחרי הרצח- האם למדנו/ הפקנו לקחים.

האם בטקסי הזיכרון/ הספרים/ הארועים לזכרו מודרים חלקים מהעם? האם מישהו מרגיש מודר? מה ניתן לעשות ביחס לזה?

בהמשך לשולחנות העגולים תתקיים פעילות שירה בציבור  בהנחיית יוסי זייפרט הכוללת את השירים שהיו אהובים על רבין במיוחד ביניהם שיר השלום, הרעות ושירים רבים ונוספים.

30 אוהלי יזכור ברחבי הארץ תחת הכותרת "איזו מדינת ישראל אנחנו רוצים?"

מפעל אוהלי הזכור הינו מפעל הנצחה תרבותי, במהלכו מוקמים 30 אוהלים בכל רחבי הארץ, הפועלים בממוצע כ-3 ימים מלאים ובהם מוצבת תערוכה, פאנלים, הופעות והרצאות ומפגש מקומי מיוחד. האוהלים החלו את פעילותם ביום ראשון, השנה לראשונה ייכנסו האוהלים גם למוסדות להשכלה גבוהה. השנה תתקיים עצרת מרכזית שתיערך ביום שבת, ה-31.10, במעמד נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין ונשיא ארה"ב לשעבר, ביל קלינטון. האירוע הלאומי יצוין בעצרת זיכרון מרכזית המאורגנת על ידי קואליציית "זוכרים את הרצח, נאבקים על הדמוקרטיה", בהובלת תנועות הנוער, שהחלה לארגן את עצרת הזיכרון מאז העצרת ה-17. במרכז העצרת עומד המאבק על הדמוקרטיה והניסיון להציב את הרצח כתמרור אזהרה והניסיון להקים מרכז ציוני, יהודי ודמוקרטי פעיל. העצרת פתחה את שעריה לקהלים חדשים שלא הגיעו לכיכר לפני ומגיעים אליה חילונים ודתיים, יהודים וערבים, אנשי שמאל וימין, בני נוער, צעירים ומבוגרים.

מפעל אוהלי הזכור הינו מפעל הנצחה עממי גדול, הכולל 30 אוהלי זיכרון שיוקמו במרכזי הערים ולראשונה השנה, יוקמו אוהלים גם במוסדות ההשכלה הגבוהה.

תנועת דרור ישראל פתחה לקהל הרחב 30 אוהלי זיכרון, מקומות מפגש במרכזי הערים והישובים לציון 20 שנה לרצח רבין.

האוהל הראשון נפתח כבר ביום רביעי האחרון (21.10.15) ברחבת העירייה בראשון לציון. האוהלים יפעלו כשלושה ימים, כל אחד מבוקר ועד ליל וצפויים לעבור בהם עשרות אלפי משתתפים ממצפה רמון שבדרום ועד מכללת תל חי בצפון. בכל אוהל תוצב תערוכה המציגה נקודות ציון מרכזיות בחייו של רבין ואת האווירה הקשה והאלימות שקדמו לרצח רה"מ רבין.

האוהל המרכזי בכיכר רבין בת"א יחל לפעול ביום רביעי, ה- 28.10 ויסתיים בעצרת הזיכרון המרכזית "זוכרים את הרצח. נאבקים על הדמוקרטיה" ב-31.10.

כותרת המפעל, "איזו מדינת ישראל אנחנו רוצים?", מבוססת על נאום של רבין משנת 93', עליה מנסים לתת מענה באי המפעל בדרכים שונות. דרך המפגש באוהלים מתאפשר לבני הנוער, לצעירים ולמבוגרים, בני ובנות כל העדות המגזרים והדתות להיפגש, ללמוד ולשוחח ובעיקר לבנות, מתוך דיאלוג עמוק, חברה ישראלית אחרת, יהודית ודמוקרטית.

המדריכים באוהלים, המלווים על ידי תנועת דרור ישראל, מפגישים ציבורים שונים ומגוונים ומעצבים יחד דרך משותפת לשמירה על הדמוקרטיה ובנייה של חברה ללא אלימות וגזענות.

מפעל אוהלי הזכור, מאורגן ומופק על ידי תנועת דרור ישראל בשיתוף פעולה עם הרשויות המקומיות ותנועת הנוער העובד והלומד, ובמהלכו יוקמו בכ-30 ערים ברחבי הארץ , בין היתר, תל אביב וירושלים, אשדוד, שדרות , אשקלון, מצפה רמון ,באר שבע, חיפה, ראשון לציון, פתח תקווה , כרמיאל, עכו, טבריה ועוד. לראשונה יכנסו אוהלי הזיכרון גם למוסדות ההשכלה הגבוהה ויוקמו אוהלים גם במכללות והאוניברסיטאות – אוניברסיטת תל אביב, מכללת בית ברל, מכללת תל חי, מכללת ספיר, סמינר הקיבוצים.

באוהלים מתארחים מופעים, הרצאות ,הצגות , יגיעו אנשי רוח, אמנים, אנשי תקשורת, בכירים במגזר הציבורי ועוד אשר יעסקו בזיכרון הרצח והמאבק על הדמוקרטיה בחברה הישראלית מנקודות מבט שונות ומותאמות לקהל המגוון הפוקד את האוהלים.

דודו מלול, רכז מפעל אוהלי הזכור מתנועת דרור ישראל, "התרחבות מספר אוהלי הזכור לזכר רצח רבין וגדילת מספר המבקרים בהם, מעידה כי בציבוריות הישראלית יש כוחות רבים השותפים להתנגדות, לגזענות ולהסתה. הרבה מאד בני נוער וצעירים וגם מבוגרים באים לאוהלי זכור לדבר ולשמוע על ההסתה שקדמה לרצח רבין ובונים ביחד עם שותפים שונים ומגוונים: דתיים, חילוניים, חרדים, יהודים, ערבים ודרוזים, סטודנטים ומבוגרים חברה ישראלית טובה וצודקת יותר. מדובר במפעל מהשטח, במהלכו מבקרים מעל 30,000 אנשים, שלהם זו דרך מאוד משמעותית, ולחלקם, היחידה, לגעת בשבר של רצח רבין ובעיקר לכוון ממנו לבניית העתיד."

צילום: שי רוזן 

 

 



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה