בשנת 1950 הוקמה "טחנת ירושלים" באזור גבעת שאול. מאז הקמתה מספקת הטחנה קמח לתושבים בירושלים ומחוצה לה. בתחילת דרכה סיפקה הטחנה מוצרי קמח בסיסיים לתושבי ירושלים
ומאז התפתחה לייצור ומכירה של מוצרי קמח מגוונים שנמכרים באריזות שונות בהתאם לקהלי היעד.
בין המוצרים ניתן למצוא קמח לבן , קמח לבן מיוחד , קמח לחם (אחיד) , קמח תופח, קמח מלא,
תערובות אפיה שונות ובנוסף סובין ומוצרים אחרים המופקים מתהליך הטחינה ומיועדים לתעשיות מזון שונות.
כעת אחרי 65 שנות פעילות הטחנה סוגרת את שעריה, בתוך שלושה חודשים אחרי שיווק הקמח ממלאי החיטה שנותר לה, תיסגר הטחנה לגמרי.
תמונה: flash 90/ הדס פרוש