מגייסים את השפים הירושלמים



אסף גרניט, עזרא קדם ואבי לוי ילמדו את תשובי ירושלים המעוניינים וחולמים להיות שפים, איך לפתוח מסעדה או להיות זכיינים של בית קפה, הכנס לתעסוקה וקידום עסקים יתקיים היום (יום ג') בסינמטק ירושלים

תחום הבישול והמסעדנות הפך לטרנד הולך וגובר בשנים האחרונות, ובעירייה מציינים כי אל הרשות העירונית לעסקים  מגיעים לקבלת סיוע בנושא אנשים מכל שכבות האוכלוסייה: צעירים ומבוגרים, אקדמאים ושאינם אקדמאים, סטודנטים ועולים חדשים, אשר חולמים להיות שפים ולפתוח מסעדות, בתי קפה ובתי עסק למזון. 

במטרה לסייע ליזמים הצעירים, העירייה ומט"י ירושלים החליטו ליזום כנס ראשון מסוגו בנושא ולצורך כך גייסו את השפים הירושלמים המובילים בארץ: אסף גרניט ממחנה יהודה, עזרא קדם מארכדיה, ואבי לוי מהמוציא  שיתרמו מניסיונם ויסייעו לכל המעוניינים בתהליך הדינמי של פתיחת עסק ויילמדו איך עושים זאת.  משתתפי הכנס יקבלו הצצה לעולם השפים המצליחים ויישמעו מהם על ענף המסעדנות בישראל בהווה ובעתיד. המשתתפים יקבלו הדרכה וייעוץ ראשוני בנושאי זכיינות, מימון ורישוי .

הכנס אותו מובילות הרשות העירונית לתעסוקה, האגף לקידום עסקים בעירייה  ומט"י ירושלים יתקיים היום (יום ג'), בסינמטק ירושלים מהשעה 08:30 בבוקר.

ראש העיר ירושלים ניר ברקת ציין כי "המגוון האנושי בירושלים הפך את העיר  לבירה קולינרית משפיעה ומובילה, ואין טבעי יותר מלחבר בין טובי השפים הירושלמים שיכשירו את דור העתיד של השפים והמסעדנים בישראל. זה חלק נוסף במאמצים שלנו לקדם את בעלי העסקים בעיר במסגרתם הורדנו השנה לראשונה את תעריפי הארנונה לעסקים ואנחנו ממשיכים ומפתחים מתחמי עסקים, יזמות עסקיות וסיוע לבעלי עסקים על ידי הכשרות ועוד, במטרה לפתח, לחזק ולהרחיב עוד ועוד את הקהילה העסקית בעיר".

חיים עמר, מנהל הרשות העירונית לתעסוקה הוסיף כי "פיתוח תחום המסעדנות תורם במישרין לקידום שני יעדים שקבע ראש העיר בסדר היום העירוני – פיתוח עסקי, מחד ופיתוח תחום התיירות כמחולל שינוי כלכלי ותעסוקתי".    

סמנכ"ל מט"י ירושלים, עו"ד נעמן לוי"מדובר בכנס חשיפה ראשון מסוגו בתחום המסעדנות בירושלים. זו הזדמנות לכל מי שמתכוון להתעסק בענף ועוסק בענף, להגיע ולהתמקצע עוד בתחום. בכוונתנו להפוך את הכנס הזה למסורת לשנים הבאות".

בכנס ישתתפו, סגן ראש העיר ירושלים, עופר ברקוביץ', מנהל הרשות העירונית לתעסוקה, חיים עמר ומנכ"ל מט"י ירושלים גולן טובי. 
גם בכירי ענף המסעדנות בירושלים, ייטלו חלק בפאנלים ובהרצאות ביניהם, שף ומנכ"ל קבוצת 'מחניודה', אסף גרניט, בעלי 'קפה יהושוע' ו-'עזה ארבעים', ירון תורג'מן, השף עזרא קדם ויועץ עסקי לענף המזון, אבי גלצר
בתום הכנס יתקיים פאנל בו ישתתפו בין היתר גם, עו"ד ניר לוי ואיציק קדוש.

 

תמונה: flash 90


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה