תקווה לסטודנטים במכון לנדר



תקווה לחיזוק ההשכלה הגבוהה בירושלים: בית המשפט המחוזי האריך היום ( יום א') את המועד להגשת הצעות לניהול מכון לנדר עד ל- 18.6, ובכך מאפשר ל- 3 המציעים להמשיך את המגעים מול הנאמנים שמינה בית המשפט

לאחר דיון נוקב בבית המשפט המחוזי, השופט דוד מינץ  ציין בהחלטתו כי "יש לעשות את מירב המאמצים להבראת העמותה (מכון לנדר) במתכונתה הנוכחית". השופט מינץ קבע כי לאור המצב הקיים, המתכונת העדיפה היא השארת העמותה על כנה תוך שינוי המבנה הניהולי ותאגידי שלה.

השופט קבע כי יש לאפשר את מיצוי המהלכים של המציעים מול הנאמנים, במטרה להביא להבראת המכון. בית המשפט ציין בהחלטתו כי יתחשב עמדת המועצה להשכלה גבוהה לאחר הגשת ההצעות הסופיות לנאמנים.

החלטה השופט מחזקת את מאמצי ראש העיר ירושלים יחד עם הנהלת המכון, הסטודנטים וצוות העובדים להבראת המכון והמשך פעילותו.

ברקת הגיע לדיון וקרא לכל הגורמים לפעול יחד להצלת המוסד והצלחתו: "קיימתי פגישת חירום בביתי ביום שישי האחרון במטרה לגייס את כלל הגורמים להצלת המכון. שוחחתי עם הסטודנטים, המרצים, העובדים, הנאמנים, וכולם יחד עם העירייה מאוחדים יחד בערבות הדדית ברצונם להציל את המוסד ולהביא להבראתו והצלחתו. למכון לנדר יש ביקוש ולכן אסור לוותר על האפשרות להצילו. אני קורא לכל הגורמים, ובראשם המל"ג לבחון את ההצעות של הגורמים המעוניינים להיכנס למכון ולאפשר להם להפעיל אותו, לפתח אותו ולהביא להצלחתו. סגירת מכון לנדר תהיה פגיעה קשה בעיר ירושלים, בסטודנטים ובעובדים, במרקם הקהילתי הכל כך חשוב ותהיה בבחינת צעד אחורה במאמצי העירייה לפיתוח ההשכלה הגבוהה בעיר. עזרו לנו להמשיך לפתח את העיר ירושלים, לחזק את מוסדות ההשכלה הגבוה שלה ואת צעיריה".

ברקת הוסיף כי  "מכון לנדר חשוב לירושלים. לומדים בו 1200 סטודנטים, ועובדים בו עשרות עובדים ומרצים. זהו מוסד חינוכי מוסד ייחודי הנותן מענה לקשת רחבה של סטודנטים בתחומי לימוד רבים: חינוך וחברה- כולל טיפול בליקויים למידה ומוגבלויות; יהדות ולימודי ירושלים; מנהל עסקים תוך שילוב קמפוס כללי וחרדי הנותן מענה למאות סטודנטים וסטודנטיות חרדיות. עיריית ירושלים משקיעה רבות בפיתוח ויצירת סביבה תומכת עבור המוסדות להשכלה גבוהה כמו פרויקט עיר אקדמיה לעידוד הגעת סטודנטים לעיר, רשות צעירים הפועלת לפיתוח חיי הפנאי ותרבות של הסטודנטים והצעירים בעיר ועוד. יש לנו גידול מבורך במספר הסטודנטים הלומדים בירושלים של  12.18% בחמש השנים האחרונות והיעד שלנו הוא להגדיל את מספר הסטודנטים בעיר מ 43,000 סטודנטים כיום ל-60,000. אני מאמין כי הסטודנטים והמוסדות להשכלה גבוה הם החמצן לעתידה של ירושלים".


כעת עניי כולם נסועות למלג, האם יאפשר אץ אופציות הרוכשים?  האם ייתן צאנס לחילוף ההנהלה והצמחת המכון?. האם ימשיכו ויגדלו אופציות הבשכלה הגבוהה בירושלים?

בימים הקרובים יגיעו נציגי הקבוצות למלג לפריסת תוכניותיהם הן האקדציות והן הפיננסיות.
 
 טוביה ברוקנר מהנהגת הסטודנטים: "כולנו תקווה כי המלג ישכיל לאפשר את שיקום במכון. כך ייטב לסטודנטים לעובדים וכמובן לאקדמיה בירושלים בפרט ולהשכלה המאפשרת דילוב וצמיחה לאוכלוסיות שונות בכלל בישראל"

תמונה: flash 90


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה