אוכלים בזמן ומרזים
13.09.12 / 09:59
חוקרים באוניברסיטה העברית מצאו שאכילה מתוזמנת של מזונות עתירי שומן מובילה להפחתה במשקל

המחקר בוצע על ידי קבוצת חוקרים בראשותו של פרופ' אורן פרוי, יחד עם עמיתו פרופ' זכריה מדר, תלמיד המחקר יוני גנזר ועמיתת המחקר ד''ר הדס שרמן מהמכון לביוכימיה, מזון ותזונה בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה' סמית של האוניברסיטה העברית.
החוקרים בחנו את ההשפעה לטווח ארוך של האכלה מתוזמנת בשילוב מזון עתיר שומן על קצב חילוף החומרים היומי בבעלי חיים. הם מצאו כי על אף צריכה קלורית יומית זהה, משקל הגוף של הקבוצה שניזונה מדיאטה עתירת שומן מתוזמנת היה נמוך יותר מזה של הקבוצה שניזונה באופן חופשי מדיאטה דלת שומן. כמו כן, בקבוצה הראשונה השומנים שנצרכו לא נאגרו ברקמות השומן, כפי שצוין לעיל, ונרשמה עלייה בשריפת השומנים.
"המחקר הראה שלהשפעה של תזמון מתן המזון על המטבוליזם יש קדימות על פני ההשפעה של השומן הנצרך, מה שמוביל לשיפור במדדים המטבוליים ולמניעת השמנה", מסביר פרופ' פרוי ומוסיף ש"הגבלת התזמון של האוכל ללא הגבלת תוכן התפריט היומי יכולה לשמש כלי טיפולי למניעת השמנה בקרב אנשים".
בתמונה: פרופסור אורן פרוי, צלם: ששון תירם