מהשיכונים של שנות ה-60 למגדלים של המאה ה-21: כך מתוכנן SOHO ירושלים



משיכוני רכבת למוקד אורבני תוסס: כך צפוי התכנון האדריכלי החדשני של SOHO ירושלים להפוך את רחוב בר יוחאי בשכונת הקטמונים לאחד ממרכזי החיים המודרניים של הבירה, תוך יצירת סביבה המשלבת חוויית מגורים מתקדמת, פנאי ושדרת מסחר

רובע ה-SOHO ירושלים . קרדיט הדמייה : 3DVISION

במשך עשרות שנים עמדו ברחוב בר יוחאי שבקטמונים חמישה בנייני רכבת שנבנו בשנות ה-60. בשנים הקרובות צפוי הרחוב לשנות את פניו במסגרת הקמת רובע SOHOירושלים, שיכלול כ-1,000 יחידות דיור, חמישה מגדלים ושדרה ציבורית ומסחרית. בלב התכנון עומד חיבור בין הבנייה החדשה לבין הרחוב, הפארק והאופי הירושלמי של הסביבה.

העבר פוגש את העתיד: דיאלוג של חומר וצבע

רובע ה-SOHO המקודם על ידי החברות קדמת היובל ואפריקה ישראל התחדשות עירונית כולל בניית כ-1,000 יחידות דיור חדשות אשר יתפרסו על פני חמישה מגדלים בני כ-35 קומות במקום 376 דירות ישנות הממוקמות בחמישה בנייני רכבת ארוכים שנבנו בשנות ה-60.

הפרויקט תוכנן על ידי האדריכל אבנר ישר ממשרד ישר אדריכלים, הנחשב לאחד המשרדים המובילים בישראל בתחום מגדלי המגורים, עם ידע וניסיון של למעלה מ-60 שנות תכנון. המשרד, שמוביל יישום של טכנולוגיות בנייה חדשניות, מביא לפרויקט ירידה מדוקדקת לפרטים, תכנון יעיל וגמיש, והבנה עמוקה של צרכי הדייר.

האתגר המרכזי שעמד בפני צוות התכנון היה יצירת שילוב מודרני שמתכתב עם טקסטורת האבן המסורתית וההיסטוריה הירושלמית. הפתרון האדריכלי של SOHO משלב לצד קווים נקיים, חזיתות מתקדמות ועיצוב המאפיין את הבנייה לגובה במאה ה-21, גם אלמנטים עיצוביים בחלק מהקומות, המזכירים את גווניה האדומים של האבן שאפיינה את השיכונים הישנים של שנות ה-60. הבחירה הזו יוצרת חיבור בין השפה האדריכלית העכשווית לבין ההיסטוריה והאופי של השכונה.

הכול מתחת לבית: המהפכה של רחוב בר יוחאי

לצד עיצוב המגדלים וההקפדה על מרווחים גדולים ונושמים ביניהם, אחת הבשורות הגדולות של רובע SOHO מתרחשת דווקא במפלס הקרקע. הלב הפועם של הפרויקט הוא הפיכתו של רחוב בר יוחאי המוכר לשדרה ציבורית ומסחרית חיה ותוססת. הרחוב, הרחוב מתוכנן לקבל אופי חדש, כשלאורכו צפויים להיפתח בתי קפה וחנויות באופן שישתלב בהרמוניה עם מתחם המגורים ויעניק לדיירים חוויית מגורים בה הכול זמין ממש מתחת לבית.

מיקומו של הפרויקט מחבר אותו גם למוקדי עניין מרכזיים בסביבה. הוא מהווה חלק בלתי נפרד מפארק אלמליח, ריאה ירוקה המתפרסת על פני כ-45 דונמים, ונמצא בסמיכות לתוואי קו הרכבת הקלה החדש שהחל לפעול לפני מספר שבועות וכן לקריית הספורט של ירושלים, קניון מלחה ועוד.  

החיבור בין מתחם המגורים, שדרת המסחר, פארק הטבע העירוני וקריית הספורט, מייצר רצף אורבני שלם. הוא הופך את רובע ה-SOHO למרכז עירוני חדש העומד בזכות עצמו, תוך יצירת סביבת חיים, המהווה גשר בין עברה של ירושלים לעתידה.

 


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה