התקף אפילפסיה בגובה חמישה מטרים: לוחמי האש חילצו צעירה ממתקן טיפוס בגן סאקר
07.06.26 / 13:15
צעירה בת 21 לקתה בהתקף אפילפסיה מסכן חיים בעת שטיפסה על מתקן בפארק הירושלמי. לוחמי היחידה לחילוצים מיוחדים של כבאות והצלה פעלו באמצעות חבלי גלישה ואמצעי חילוץ ייעודיים והורידו אותה בבטחה לקרקע, שם הועברה לטיפול צוותי מד”א
דרמה של ממש התרחשה אתמול (שבת) בפארק גן סאקר בירושלים, כאשר צעירה בת 21 לקתה בהתקף אפילפסיה בזמן ששהתה על מתקן טיפוס בגובה של כ־5 מטרים מעל הקרקע.
בעקבות הדיווח הוזעקו למקום לוחמי היחידה לחילוצים מיוחדים (יל”מ) של תחנת מרחב האומה. עם הגעתם לזירה זיהו הכוחות כי הצעירה נמצאת במצב רפואי מורכב ובמיקום המצריך חילוץ מקצועי ומהיר.
לוחמי האש החלו מיד בפעולות החילוץ, תוך שימוש בחבלי גלישה ובאמצעים ייעודיים לעבודה בגובה. הצוותים אבטחו את הצעירה, חילצו אותה מהמתקן והורידו אותה בבטחה אל הקרקע.
בתום פעולות החילוץ הועברה הצעירה להמשך טיפול רפואי בידי צוותי מד”א שהמתינו במקום.
בכבאות והצלה ציינו כי מדובר בחילוץ מורכב שבוצע במהירות ובמקצועיות, תוך שילוב יכולות חילוץ מתקדמות ותגובה מהירה לאירוע חירום רפואי מסכן חיים.

