הפסטיבל הקולינרי האורבני "מסעדות פתוחות", חוזר לירושלים עם מיטב הריחות, הצלילים, הטעמים, הצבעים והקסם שיחשפו את המבקרים לייחוד של העיר מבחינת מגוון התרבויות והרב גוניות שבה. כל זה בשילוב מוסדות תרבות ירושלמים מובילים, שפים מוכרים, יצרני חומרי גלם, מסעדות מהשורה הראשונה ואושיות קולינריה מקומיות.

"מסעדות פתוחות" הינה חגיגה קולינרית של עשרות מסעדות ומוסדות אוכל ברחבי העיר כמו קבוצת מחניודה, אדום, ג'קו סטריט, אקליפטוס, דוויני פיתה בר, קונדיטוריית דוד לאור, המטבח של רמה, קפה אסיה, בר היין - פרימיטיבו, מסעדת R&R, קזינו דה פריז, מלון ממילא ועוד, שיפתחו את דלתותיהן למבקרים לחוויה חד פעמית ויוצאת דופן שתיתן הזדמנות להכיר, לטעום ולגעת בעולם המסעדנות בדרך שאינה אפשרית בדרך כלל. המפגש האישי במסעדה הלמידה וההנחיה של שף מוערך הופכים את ההשתתפות באירוע לחוויה ייחודית ובלתי נשכחת. לכל אחת מהמסעדות סיפור מעניין והתמחות ספציפית שהופכות אותן למסקרנות ואטרקטיביות ומוסיפות ערך מיוחד לביקור בטריטוריה המקצועית והאותנטית של השפים.

בשנים האחרונות התרחב פסטיבל "מסעדות פתוחות" ופרץ החוצה מגבולות המטבח והוא כולל כ 100 אירועים ייחודיים וחד פעמיים המשלבים קולינריה עם תרבות, אמנות וחדשנות ובהם:

 

אירוע הפתיחה באקווריום ישראל החדש עם השפים קרן ואיציק קדוש, אסף גרניט יגיע למוזיאון ישראל למפגש בנושא 70 שנות אופנה ואוכל בתרבות הישראלית. זוכת הריאליטי "מאסטר שף" נוף עתמאנה, תתארח אצל השף אסף סרי ביודל'ה, בר הפינק המיתולוגי יתעורר לחיים עם השף אילן ג'רסי ובר הקוקטיילים "גטסבי" במוזיאון מגדל דוד, אמנית הנייר אפרת דה בוטון בתערוכת פורטרטים כמחווה לאושיות קולינריה ירושלמיות בהם: שפים אסף גרניט ואורי נבון ממסעדת מחנה יהודה, איציק קדוש, קרן קדוש, עזרא קדם, טלי פרידמן, מושיקו גמליאלי, עזרא שפלר (עזורה), אלי מזרחי, משה בסון, שרי אנסקי, דניאלה לרר ועוד.

נעם ריזי, נציג איגוד המסעדות בתי קפה וברים בירושלים: "אנו שמחים לארח זאת השנה השלישית ברציפות את הפסטיבל הקולינרי "מסעדות פתוחות" בעיר הבירה, ומוקירים על הזכות, להעניק למי שעדיין לא נחשף למקומות הבילוי הקולינריים המובילים בישראל, המסעדות הנהדרות, בתי הקפה והברים, הממוקמים בסמטאות ורחובות ירושלים – לבוא ולהיווכח כי הסצנה הקולינרית הירושלמית כובשת את ישראל".

מרב אורן יזמת "מסעדות פתוחות": "ירושלים היא עיר שמצליחה  כל פעם מחדש להפתיע ולרגש אותי, אני תמיד מגלה בה עוד פיסת היסטוריה מרתקת, עולם טעמים מסעיר ואנשים מדהימים. לשמחתי יש לנו את הזכות  ליצור תכנים קולינריים רבגוניים ותרבותיים ולאפשר דרכם לעוד אנשים להכיר וליהנות מירושלים של טעם".

לראשונה, השנה יתקיים שיתוף פעולה ייחודי לימי הפסטיבל של סיטי-פס הרכבת הקלה עם אפליקציית BiteMojo . מדובר בחוויית טעימות מכל העולמות - משוק מחנה יהודה ועד לעיר העתיקה ושער שכם. במשך ימי הפסטיבל תוצע לרכישה חבילת טעימות שתקנה למבלים נסיעה חופשית בסיטי-פס הרכבת הקלה וגם טעימות בבתי האוכל, המסעדות, הדוכנים והארטיזנים הפזורים בסמוך לתחנות הרכבת הקלה בין שער שכם, העיר העתיקה, מרכז העיר ושוק מחנה יהודה.

 

פירוט כל האירועים ורכישת הכרטיסים דרך אתר האינטרנט של "מסעדות פתוחות"

www.openrestaurants.com

 

 תמונות: יח"צ מסעדות פתוחות.