מאפינס שוקולד לבן וחמוציות
30.03.19 / 22:38
חברת כרמית חולקת מתכון קל להכנה לאירוח ולפינוק חורפי בבית – מאפינס שוקולד לבן וחמוציות

מצרכים לכ-15 מאפינס גדולים
100 גרם שוקולד לבן של כרמית
1/2 כוס שמנת מתוקה
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כוס סוכר דמררה
4 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה של פעם
1 ו-1/2 כוסות גדושות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
2 כוסות חמוציות מיובשות וגם קפואות
1 כוס שוקולד צ'יפס אגו לבן
אופן ההכנה:
- מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים שברי שוקולד לבן, ממתינים דקותיים ומערבבים לקרם חלק, מצננים לחלוטין.
- במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר לתערובת חלקה וקרמית.
- מוסיפים ביצה, ביצה וטורפים היטב לאחר כל הוספה.
- מוסיפים את קרם השוקולד הלבן ומערבלים.
- מוסיפים לסירוגין קמח, אבקת אפיה ושמנת חמוצה ומערבלים רק עד שהחומרים נטמעים בתערובת.
- מוסיפים את החמוציות והשוקולד הקצוץ ומערבבים בעדינות עד לפיזור אחיד בבלילה.
- מסדרים עטרות נייר גדולות בתוך תבנית שקעים, יוצקים את הבלילה לעטרות הנייר ואופים בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-15 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.