חומרים

8 פלפלים אדומים גדולים
2-3 ראשי שום
1/2 כוס שמן זית
2-3 כפות חומץ בן יין לבן
מלח, צ'ילי גרוס

 

 

 

 

אופן ההכנה

אופן ההכנה
לחמם תנור לחום של 200 מעלות
לשטוף את הפלפלים ולחתוך לרצועות עבות, לקלף את הקליפה החיצונית של ראשי השום ולפרק לשיניים (אין צורך לקלף אותן).
בתבנית עמוקה לערבב את פלחי הפלפלים, שיני השום ושמן הזית.

 

לאפות 20-30 דקות עד שהפלפלים מתרככים ומשחימים מעט.

כשהפלפלים מתקררים, "סוחטים" את שיני השום מתוך הקליפות ומעבירים הכל לקערת מעבד מזון. מפעילים בפולסים קצרים עד שנוצר ממרח גס. 



מתבלים לפי הטעם במלח, חומץ ומעט צ'ילי גרוס (תתחילו ברבע כפית).

 

המתכון נראה לכם מגניב אבל לא חושבים שבאמת תתחילו להכין? אפשר גם להזמין מאיריס במייל: [email protected]‏ או בפייסבוק - לחצו כאן