קיבוצי חבל מעון בנגב המערבי, מגדלי תפוחי אדמה "דוד משה", ממליצים לבחור למדורה בזנים המצטיינים במרקם יבש יחסית כדי שטעמם יהיה המשובח ביותר. שלושה מתוך זני תפוחי האדמה הנמצאים בתקופה זו של השנה בשוק מתאימים גם למדורות: ג'לי – זן בעל גוון צהבהב שמקורו בגרמניה, דיטה – זן הולנדי בעל פקעת מוארכת שבשרה צהוב וויולדי – זן הולנדי בעל צורה אליפטית וקליפה בהירה.

מומחי "דוד משה" ריכזו מספר עצות להצלחה בצליית תפוחי אדמה במדורה כדי להימנע ממפחי נפש של הוצאת תפוחי אדמה מפוחמים ולא ראויים למאכל לאחר המתנה מרובה:

1.מומלץ לבחור תפוחי אדמה בגודל אחיד כדי שתזמון הוצאת מהמדורה יהיה אחיד. כך כל המשתתפים יוכלו לאכול ביחד ואף אחד לא יצטרך להמתין עד שכל תפוחי אדמה יתרככו.

2.תפוח אדמה הוא טעים גם בעצמו ללא כל תוספת, אך כדאי להשתמש בשמן, מלח ורוזמרין לתיבול והשבחת הטעם.

3. מוטב להימנע מניקוב, קילוף או חצייה של תפוחי האדמה, כי פעולות אלו אינן מזרזות את הצלייה כפי שנהוג להניח.

4. לפני העברת תפוחי האדמה לאש מומלץ להעביר ביניהם חוט מתכת שיחבר את הפקעות לשרשרת ויקל על הוצאתם.

5. לגיוון הטעם אפשר לזרוק לגחלים גם בצל, גזר וירקות שורש נוספים עטופים באלומיניום עם מעט שמן זית.

6. הזמן המקסימלי לשהות של תפוחי האדמה במדורה הוא 45 דקות עד שעה כדי שהם לא יישרפו.

7.למעוניינים להשתמש בתפוחי האדמה לטיגון צ'יפסים מומלץ להשתמש בזנים מתאימים כמו רוזנה, רודאו, לאורה ודזירה. המרקם של הזנים הללו מאפשר ספיגה מעטה באופן יחסי של שמן וקבלת צ'יפס פריך שאינו סמרטוטי.

תמונה: flash 90