המתכון באדיבות: השף אבירם דותן

מצרכים:

שוק טלה 1.6-2 ק"ג 
שיני שום שלמות 
חרדל גרגירים 
רוזמרין טרי 
מלח גס
פלפל שחור גרוס 
שמן זית

אופן הכנה:

יש להוציא את שוק הטלה מהקירור כ - 20 דקות לפני ההכנה. עם סכין נחרוץ חריצים בבשר, ולתוכם נכניס את שיני השום, נעסה את נתח הבשר בחרדל ובשמן הזית, נפזר על הבשר את הפלפל הגרוס והמלח הגס. נניח את נתח הבשר בתבנית ונכניס לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ול - 20 דקות.
נוריד את חום התנור ל - 200 מעלות ונמשיך לצלות את הבשר כ – 15-20 דקות לכל ק"ג. לאחר מכן ניתן לבשר 'לנוח' כ - 10 דקות לפני החיתוך, ומשם פשוט להגיש לשולחן. את שוק הטלה ניתן להגיש בצירוף כל תוספת אפשרית.

פסח שמח וכשר!