בפורים השמחה והמאכלים הפכו לחגיגה קולינרית אמתית לצד משלוחי המנות והמנהגים שנכנסו אלינו למטבח. המאכל המזוהה ביותר עם פורים הוא אזני המן, שזוכה לשלל גרסאות מחודשות, והיום נאפים עם שפע גדול של מילויים טעימים.

לכבוד החג, מתכון מיוחד לאוזני המן מלוחות עם תערובת תבלינים באדיבות חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית:

החומרים לבצק הפריך: 

200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 שמנת חמוצה

3 כוסות קמח

מעט מלח

 

החומרים למילוי 1:

חבילת קוטג'

1/2 חבילת גבינת כנען 

1/2 כף קצח

מלח, פלפל

1 כף זעתר

1 ביצה

2 כפות תערובת לבצל וסומק של חוות דרך התבלינים (תערובת בצל וסומק לגבינה מכילה: בצל מיובש, סומק טחון)

 

החומרים למילוי 2:

1 בטטה מקולפת שבושלה 20 דק'  

1/2 חבילת גבינת כנען     

3 כפות קצח    

מלח, פלפל      

1 ביצה      

1 קוטג'      

1/2 גבינת כנען  

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים במעבד מזון את חומרי הבצק עד לקבלת פירורים. ידנית מעבדים את הבצק להיות אחיד ומשטחים.

2. מכניסים למקרר לשעה/שעתיים. 

3. יוצרים מהבצק כדורים קטנים. במרכז כל כדור מניחים כף מהתערובת הרצויה.

4. יוצרים צורת אוזן המן ומניחים בתבנית עם נייר אפיה.

5. מורחים מעל כל אוזן המן ביצה טרופה.


בתאבון!