במטבח המרוקאי הפירות המיובשים הם כוכבים אמיתיים, וגם במטבח היהודי האשכנזי עושים להם כבוד, ולא רק בלפתן. המטבח הבריא העולה כפורח תרם גם הוא את חלקו, ויש גם כוכבים חדשים על המדף: קיווי מיובש, תותים, אפרסמון וליצ'י. הנה כמה רעיונות לנצל את השפע המתוק למשימות הבישול.

כדורי תמרים

 חגם של האילנות והפירות היבשים הוא גם תירוץ מצוין להכניס את התמרים והאגוזים למטבח ולהוסיף להם נוטלה, חלבה ועוד שאר הפתעות ולהפוך אותם לכדורים צבעוניים שנהדר להגיש לאורחים. קבלו את מתכונה של חיה אילונה דר לכדורי תמרים חלומיים.

 מצרכים:

500 גרם מחית תמרים ארוזים באריזת וואקום

50 גרם אגוזים קצוצים

50 גרם חלבה מפוררת

6 ביסקוויטים קרמל לוטוס מפוררים

4 כפות נוטלה

1/4 כוס מיץ תפוזים

4 כפות ממרח קשיו 

לטבילה:

קוקוס/פיסטוקים קצוצים/בוטנים קצוציםכדורי תמרים

אופן הכנה:

שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד לאיחוד החומרים, שימו לב לא לטחון יותר מדי.

מכינים קערה עם מים ו-3 קעריות עם האופציות שבחרתם לצפות איתם את הכדורים.

מוציאים ממעבד המזון כמות קטנה מהמחית, מרטיבים יד אחת ומגלגלים לכדור.

מגלגלים את הכדור באחת הקעריות וכך ממשיכים לגלגל מהתערובת לסירוגין בין 3 הקעריות.

מעבירים למקרר ומצננים.

ניתן לשמור במקפיא.

 פנפורטה

 כל מי שביקר באיטליה מכיר את ה"לחם החזק" (Panforte), כיכר של עוגת-ממתק דחוסה וכבדה, עמוסה בתבלינים, אגוזים ופירות מיובשים. אורלי פלאי-ברונשטיין מפנקת אותנו במתכון הסודי שלה ונותן כמה טיפים

 

חומרים לתבנית בקוטר 20 ס"מ או אינגליש קייק:

100 גרם (3/4 כוס פחות כפית) קמח

1 כף קינמון

1/4 כפית הל

1/4 כפית אגוז מוסקט

1/4 כפית ציפורן

1/4 כפית כוסברה טחונה

100 גרם (1 כוס) אגוזים (לוז, פקאן ושקדים)

1 כוס תערובת פירות מיובשים (כולל ג'ינג'ר וקליפות הדרים)

לסירופ:

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

170 גרם (1/2 כוס) דבש

לציפוי:

3 כפות אבקת סוכר

1 כפית קינמוןפנפורטה

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-140 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מערבבים קמח, תבלינים, אגוזים ופירות מיובשים בקערה.

מחממים סוכר ודבש עם כף-שתיים מים על להבה נמוכה, עד שמתקבל סירופ אחיד.

מוסיפים את הסירופ לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים היטב.

מערבבים אבקת סוכר עם קינמון בקערית.

מפזרים על תחתית התבנית חצי מכמות אבקת הסוכר המתובלת, ויוצקים את התערובת לתבנית.

אופים 40 דקות, עד שהמרקם מתייצב אבל עדיין רך במרכז. העוגה תתקשה בקירור.

מצננים והופכים על צלחת הגשה. מפזרים אבקת סוכר מתובלת ופורסים למשולשים קטנים.