כל משתתף ייקח חלק בכל תהליך הכנת המצות: החל מהכנת הבצק, לישתו ורידודו, ועד ליצירת המצה ואפייתה.

מסלול האפייה ימשך כ-20 דקות ובכול סבב ניתן יהיה להכיל כ-100 איש יחדיו כאשר בסופו של התהליך, כל משתתף מקבל 3 מצות אישיות, פריכות וכשרות לכבוד חג הפסח.

האירוע יתקיים במהלך יומיים, בימים רביעי וחמישי, בין השעות  15:00-18:00 ופתוח להשתתפות הציבור הרחב - תושבי העיר והמבקרים בה.

תהליך האפייה ילווה על-ידי צוות מקצועי ומנוסה. כשלב ראשוני וקודם לתחילת תהליך האפייה יצפו המשתתפים בסרטון הממחיש את תהליך הכנת המצות וכולל הסבר ותדרוך על הכנת המצות – החל מהכנת הבצק ועד לאפיית המצות. 

מערך האפייה הכולל תנורים ימוקם באוהל מיוחד, אך סגור לכניסה – למען שמירה על בטיחות המשתתפים. אופים מקצועיים יכניסו את המצות האישיות לתנור, ויוציאו אותן לאחר אפייתן היישר לידי המשתתפים.

מסלול האפייה ימשך כ-20 דקות ובכול סבב ניתן יהיה להכיל כ-100 איש יחדיו ובסופו של התהליך, כל משתתף יקבל 3 מצות אישיות, פריכות וכשרות לכבוד חג הפסח.

הסדנה החווייתית, מתקיימת ביוזמת האגף למורשת ישראל בעיריית ירושלים, ומיועדת לציבור הרחב.

 

תמונה: flash 90