צעירה ממזרח י-ם תואשם בתמיכה בטרור והסתה: "היללה פיגועים"



״נראה כי החגיגות לזכרון השבעה באוקטובר החלו".. כך שיבחה תושבת מזרח ירושלים את הפיגוע שהתרחש בתאריך- 6.10.24, במהלכו נהרגה לוחמת מג"ב ונפצעו תשעה אנשים וזאת, בנוסף לפירסומים רבים נוספים בהם על פי החשד, הסיתה לטרור והזדהתה עם ארגוני הטרור- חמאס וחיזבאללה. שוטרי היחידה המרכזית במחוז ירושלים עצרו את החשודה ובתום החקירה, צפוי נגדה כתב אישום על ידי הפרקליטות

צילום: דוברות המשטרה

חוקרי היחידה המרכזית במחוז ירושלים, עצרו לפני כשבוע תושבת מזרח ירושלים בשנות ה- 30 לחייה, שפירסמה במרשתת דיברי הסתה ותמיכה בטרור והזדהות עם מחבלים. בנוסף, החשודה פירסמה במרשתת שיחה עם קרובת משפחה של מחבל שביצע פיגוע בתאריך 14.3.02 בו נהרגו 3 חיילים.

מיד עם ניטור פירסום דבריה החמורים של החשודה ברשתות החברתיות על ידי חמ"ל התודעה של מחוז ירושלים, חוקרי היחידה המרכזית במחוז ירושלים התחקו אחר זהות החשודה, איתרו אותה והיא נעצרה על ידם והועברה לחקירה.

מחקירת המקרים עלה כי, החשודה פירסמה מספר רב של דברי בלע, החשודים כדברי הסתה ותמיכה בארגוני טרור ומחבלים במרשתת, בהם- דברי שבח לפיגוע בו נהרגה לוחמת מג"ב שירה חיה סוסליק ז"ל ולנפילת כטב"מ בבסיס גולני בו נהרגו 4 חיילים ונפצעו עשרות חיילים.

בנוסף, החשודה פירסמה דברי שבח ותמיכה במחבלים בהם- חסן נסראללה ואיסמאעיל הנייה וציינה:" זה הסוף של האמיצים, סוף של גיבור, הנאומים שלך עדיין באוזנינו וישארו".."מליון וחצי מוסלמים מחכים לעוף אבאביל שיבוא ויביס 8 מליון ישראלים".. ועוד.

בעקבות ממצאים אלו, נוהלה חקירה בימ"ר ירושלים נגד החשודה ומעצרה הוארך כאמור בבית המשפט. לאחר שהבשילה החקירה וגובשה תשתית ראייתית למעשיה כאמור, הוגשה הצהרת תובע על הכוונה להגיש נגדה כתב אישום בימים הקרובים.

״משטרת ישראל תמשיך לפעול נגד חשודים המעורבים בטרור ובתמיכה בטרור, בעבירות הסתה ועידוד למעשי טרור ובמבצעיו, זאת תוך שימוש ביכולות מבצעיות וטכנולוגיות רבות, איתורם של חשודים ומיצוי חקירתם עד להגשת כתב אישום למען ביטחון אזרחי מדינת ישראל.״


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה