מרק עדשים כתומות


מרכיבים (מנות ל- 6 אנשים)

250 גרם תפו"א חתוך לקוביות גסות

100 גרם בצל סגול  חתוך גס

150 גרם גזר  חתוך גס

3 שיני שום

150 גרם עדשים כתומות

ליטר וחצי מים

מלח וכמון

 

אופן הכנה

מתחילים עם טיגון קל של הבצל לאחר 4 דקות מוסיפים את תפו"א השום והגזר ל3 דקות נוספות

מוסיפים את המים והעדשים ומבשלים חצי שעה

מתבלים במלח וכמון (בכמה שלבים)

וטוחנים

 

 

מתכון מרק עגבניות


מרכיבים ( מנות ל- 6 אנשים):

2  עגבניות טריות בשלות חתוכות לקוביות גסות50 גרם בצל סגול

קופסת שימורים אחת עגבניות תמר מרוסקות (500 גרם)

מלח ,שאטה

חצי כוס אורז

חצי ליטר מים

3 שיני שום

כפית סוכר

 

אופן הכנה:

מתחילים בטיגון עדין של קוביות העגבניות והבצל והשום

לאחר 7 דקות בערך מוסיפים את שאר המרכיבים - למעט האורז

מבשלים 25 דקות, טוחנים ברמבו בפולסים  

מוסיפים את האורז ומבשלים עוד 15 דקות

מתקנים תיבול (במלח בלבד ) ומכבים את האש .

בתאבון!!!