המופלטה של רימונד דדון

מצרכים:
1 ק"ג קמח
1 אבקת אפיה
1/2 כוס שמן
1 כפית מלח
2.5 כוסות מים פושרים (להוסיף עד 3 כוסות מים לפי הצורך)

הבצק צריך להיות לא דביק, אבל רך.
לתת לבצק לנוח חצי שעה.

אופן ההכנה:
מורחים שמן במגשים או על השיש. ליצור כדורים בגודל פינג פונג.
למרוח מלמעלה קצת שמן.

לצורך הנוחיות- למלא קערית קטנה בשמן, ולשמן כל כדור. על משטח העבודה להתחיל לפתוח לאט לאט את הכדור עם האצבעות, עד שהכדור נהיה דק.
 
ב"מולטי שף" או מחבת טפלון על הגז, מנחים מופלטה ראשונה עד שהיא הופכת להיות זהובה, הופכים. ולאחר מכן מניחים מופלטה,אחר מופלטה עד שיש 10-12 מופלטות במחבת. מרימים את המופלטות ומקפלים על שתיים ומשחימים את הקצוות. 

מוציאים ומניחים בקערה גדולה מפלסטיק מכסים במגבת על מנת שלא ישברו ויתיבשו.
מומלץ למרוח על המופלטות: דבש, חמאה שוקולד, מייפל או כל דבר אחר שעולה על דעת הטעם.
בתאבון...