יונית צוקרמן: המנצחת בתחרות עוגת הגבינה של המדינה



לאחר אין ספור טעימות של עוגות גבינה טעימות ומעוררות חושים. צוות טועמים בראשות הקונדיטורית הירושלמית, קרן קדוש, החליטו כי עוגת הגבינה שראויה לתואר: "עוגת הגבינה של המדינה" היא לא אחרת מעוגת הגבינה במעטפת השמרים אותה אפתה יונית צוקרמן


חומרים :

מעטפת /קישוט

חצי קילו קמח עם השמרים  או חצי קילו עם כף שמרים יבשים.

2 בצים.

3/4  כוס חד פעמי פלסטיק סוכר.

2 סוכר וניל.

חצי כוס חלב.

100 גרם חמאה.

כף שמן

 גבינה :

5 בצים XL  או 5 רגילות פלוס חלבון.

קילו גבינה[אני השתמשתי בשל תנובה ] אתם בוחרים 5 אחוז או 9 אחוז. אני עשיתי 5 אחוז.

קופסא אחת של גבינת שמנת. אני השתמשתי בנפוליאון 16 אחוז.

5 כפות גדושות של פודינג וניל.

4 כפות גדושות של קונפלור.

כף קמח[לחולי צאליק אפשר להמיר בכף נוספת של קונפלור]

כוס מידה בינלאומית של סוכר.

2 סוכר וניל.

שמנת חמוצה.

קישוט קצפת 

שמנת מתוקה.

פודינג שוקולד לבן,יצא חדש לאוסם

כוס מידה בינלאומי חלב

תבנית 26 או רינג, אני הכנתי ברינג.

אופן ההכנה :

לפני שאתחיל עם הכנת בצק השמרים, אציין שאפשר להכין את העוגה ללא השמרים.

פשוט לקפוץ לשלב הכנת מילוי העוגה ולצקת לתבנית משומנת.

נתחיל עם הכנת הבצק,לשים את כל המצרכים למעט החמאה והשמן.להתחיל לערבל /ללוש עד

לקבלת  בצק פירורי, לא להלחץ, אנחנו מוסיפים חמאה. להמיס את החמאה במשך 30 שניות.

אני לא רוצה אותה ממש מוממסת, אני רוצה אותה רכה על גבול המסה.

נוסיף את החמאה ונמשיך לערבל. עוד 4 דק במיקסר, נוסיף את כף  השמן , השמן בסוף,מעניק גמישות  לבצק וכאשר נרדד אותו יהיה לנו קל לפתוח לעלה רחב.ונערבל עוד 2 דק.


נשים את הבצק להתפחה של 40 דק.

אנחנו לא מכינים קראנץ שמרים, אין צורך יותר מ40 דק.

ה40 דקות האלה, הם בכדי שחומר ההתפחה ירכך לנו תבצק ונקבל גמישות .

אחרי התפחה, לקחת 2/3  מהבצק ולרדד אותו לעלה רחב .

לשים את התבנית/רינג באמצע ולראות עד כמה לרדד.[לא שכוח לשמן אותה טוב]

חשוב מאד לרדד על ניר אפיה גדול, ואז קל הרים את הבצק ולהפוך אותו לתוך התבנית.

ואז פשוט לקלף  את הנייר.

להדק את הבצק לדפנות התבנית המשומנת !!

 לעבור עם מערוך, ושאריות הבצק יפלו מכולם.

לא לזרוק, את העודפים, זה יהיה קישוט.

להניח בצד ולהכין את עוגת הגבינה.

להפריד את החלמונים והחלבונים.

להתחיל להקציף את החלבונים, לתת לחלבונים לבד הקצפה של 2 דק, עד שנוצר קצף, עדיין , ואז

להוסיף את כוס הסוכר ו2 סוכר וניל. בהדרגה, הוספה בהפרש של עשר שניות כל פעם.

להקציף עד לקבלת קצף, יציב, לא קשה, יציב.זה לא מרנג.

במקביל  לערבב את קילו הגבינה עם גביע גבינת השמנת, והשמנת.

חשוב מאד שאם אתם רואים נוזלים מיותרים, כגון מים של הגבינה. לסנן.

להכניס את הגבינות עם כמה שפחות נוזלים, נוזלים במקרה של עוגת גבינה לא טובים

כי אין לנו קמח, יש לנו כף, אבל זה לא עוגה בחושה שאפשר להוסיף עוד.

לכן אנחנו מוסיפים, 5 כפות פודינג וניל 4 כפות קונפלור וכף קמח.

לא לשכוח להוסיף את החלמונים .ועכשיו אפשר  לערבב הכל טוב טוב, עד שאין גושים.

התערבות חייבת להיות חלקה .

ואז מקפלים אותה לקצף הלבן שהכנו מהחלבונים.

להוסיף מחצית מהמכות , בתנועות קיפול, מי שלא יודע שיערבב בצורה של המספר 8.

פשוט לצייר על שתי העיסות 8 ולאסוף כל הזמן קרם מהדפנות.

להוסיף את המחצית השניה. בתנועות קיפול.

 

ולשפוך לתוך התבנית עטופת הבצק.

עכשיו יש עוד אופציה.

אפשר לעשות תחתית בצק דק. לשמן את שולי התבנית ולשפוך את העיסה.

ואשפר לעטוף כמוני.

נתון לבחירתכם, אני תמיד אומרת, אני נותנת לכם תמתכון, הגבול הוא השמיים.

להכניס לתנור שחומם ב180 מעלות.

לאפות עשר דק בחום 180.

ואחכ עוד 50 דק ב150 מעלות.

אחכ לסגור את התנור, לא לפתוח תדלת ולהשאיר את העוגה שם עוד 50 דקות.

אני אסביר שוב לחמם תנור מראש ל180
להכניס את העוגה לעשר דק בחום הזה של ה180.
אחכ להוריד את החום ל150 ולהמשיך לאפות  עוד 50 דקות.
אחר כך, להשאיר את העוגה בפנים עוד 50 דק כשהתנור כבוי

חשוב מאד, טרם הכנסת העוגה, לשים תבנית עם מים רותחים מתחת.

האדים הם חלק חשוב מהצלחה של העוגה.

אחרי 50 דק להוציא, לקרר ולהכניס לתנור.

הקישוט:

אני קלעתי צמה ואחרי 40 דק הכנסתי אותה לתבנית.ואפיתי עם העוגה.

אני בפעם הבאה אישית.

אכין קישוט, אאפה אותו לחוד. ואשים על העוגה אחרי שהיא תתייצב כמה שעות במקרר

רעיון לקישוט נוסף,אפשר להכין סולם # עם פרחים בצד…ולזלף קרם שוקולד לבן.

הכנת הקרם :

את הקרם הכנתי אחרי שהעוגה הייתה במקרר  כמה שעות.

לקחתי שמנת מתוקה פודינג שוקולד לבן,כן זה מוצר חדש, ממש מעולה. כוס חלב.

הקצפתי , וזילפתי מעל.

אפשר לא לקשט בשמרים ורק בקרם הזה, יצא מהמממממממם.

בהצלחה.

 


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה