קינוחים לכבוד חג הפסח



לקראת חג הפסח השפית קרן קדוש מ"קפה קדוש" מפנקת אותנו בקינוחים חגיגים וטעמים במיוחד שלא משאירים מקום לדמיון

מגה מקרון ממולא בקרם פיסטוק תותים ומרמלדה:

מילוי קרם פיסטוק

קרם גנש וניל פיסטוק


500 גר' שמנת 

170 גר' שוקולד לבן  

5 גר' ג'לטין לרכך ב25 גרם מים

50 גר מחית פיסטוק


מחממים שמנת לסף רתיחה ויוצקים על שאר המרכיבים. מערבלים עד לקבלת קרם חלק.

מקררים 24 שעות, מוציאים מקירור מקציפים ומכניסים לשקית זילוף

מרמלדה פטל;

 

למקרון

90 גר' חלבונים, רצוי מיושנים (בערך 3 חלבונים)
200 גר' אבקת סוכר
80 גר' פיסטוקים טחונים
30 גר שקדים טחונים
30 גר' סוכר
צבע מאכל ירוק

אופן ההכנה:

לפחות יממה עד שלושה ימים לפני ההכנה, כדאי להפריד את הביצים ולאפסן את החלבונים במיכל אטום שטמפרטורת החדר. אם אתם חוששים ניתן לאפסנם בקירור, ולהביא לטמפרטורת החדר לפני תחילת העבודה.

במעבד מזון, מעבדים יחד את השקדים הפיסטוקים ואבקת הסוכר, עד שטחונים דק ככל הניתן. מעבירים את התערובת דרך מסננת כדי לוודא שלא נותרים בה גושים. מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי עד שמתחיל להיווצר קצף, וממשיכים להקציף תוך הוספת הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קציפה לבנה ומעט מבריקה. מוסיפים את תערובת הפיסטוקים והשקדים הטחונים ואם תרצו מעט צבע מאכל לבחירתכם, ומקפלים את התערובת היטב.

במשך כמה דקות תוך שבירת הקצף, עד לתערובת אחידה, מבריקה וגמישה. כדי לוודא שקיבלתם את המרקם הנכון, אפשר לנטף בעזרת כפית מעט מן התערובת על צלחת- התערובת אמורה להשתטח מעט באיטיות ולהיעצר כששטח הפנים שלה שטוח .

מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנטר חלק.

חותכים לקוביות ומצפים חלק בסוכר וחלק לא!

מצירים 2 עיגולים בקוטר הרצוי ומניחים הדף מתחת לסיליקון או ניר האפיה מזלפים בספירלה עיגול מלא, בעיגול השני מזלפים  טבעת בחלק הפנימי  עד הקו המסומן. אופים ב 140 מעלות 12-14 דקות ומוציאים לקירור. מזלפים על העיגול השלם קרם פיסטוק ומניחים חתיכות מרמלדה ותותים ומכסים בקרם פיסטוק,  מניחים מעל את החישןק מסדרים תותים ומרמלדה לקישוט בעיגול הפתוח

בתאבון.

 

מקרון עם קרם מסקרפונה תותים 


אבקת תות
מכניסים תותים לתנור ב 100 מעלות ללילה.
טוחנים לאבקה.
90 גר' חלבונים, רצוי מיושנים (בערך 3 חלבונים)
200 גר' אבקת סוכר
110 גר' שקדים טחונים
30 גר' סוכר
צבע מאכל ורוד
כף גדושה של אבקת תות

אופן ההכנה:

לפחות יממה עד שבוע לפני ההכנה, כדאי להפריד את הביצים ולאפסן את החלבונים במיכל אטום שטמפרטורת החדר. אם אתם חוששים ניתן לאפסח בקירור, ולהביא לטמפרטורת החדר לפני תחילת העבודה.

במעבד מזון, מעבדים יחד את השקדים ואבקת הסוכר, עד שטחונים דק ככל הניתן.
מעבירים את התערובת דרך מסננת כדי לוודא שלא נותרים בה גושים. מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי עד שמתחיל להיווצר קצף, וממשיכים להקציף תוך הוספת הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קציפה לבנה ומעט מבריקה. מוסיפים את תערובת השקדים הטחונים ואם תרצו מעט צבע מאכל לבחירתכם, ומקפלים את התערובת היטב מוסיפים כף אבקת תות.

במשך כמה דקות תוך שבירת הקצף, עד לתערובת אחידה, מבריקה וגמישה. כדי לוודא שקיבלתם את המרקם הנכון, אפשר לנטף בעזרת כפית מעט מן התערובת על צלחת- התערובת אמורה להשתטח מעט באיטיות ולהיעצר כששטח הפנים שלה שטוח. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנטר חלק  ומזלפים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מתחת לניר האפייה מניחים נייר ועליו הדפסה של לבבות. 
מזלפים לפי השבלונות. ומניחים למקרונים לשבת ולהתייצב במשך כ-30 דקות עד שעה (כך שנוצר מעין קרום והקונכיות שלהם אינן דביקות למגע).

מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך, 150 מעלות ואופים את המקרונים במשך כ-10 דקות. מצננים לחלוטין בתבנית. במידה ואתם נוטים להסתבך עם הסרת המקרונים בנייר אפייה!

מילוי:
100 גרם מסקרפונה
100 גרם שמנת מתוקה
2 כפות א. סוכר
מקל וניל
מוציאים את הגרגרים ממקל הוניל ומקציפים הכל.
מצירים לבבות על ניר אפייה  ומניחים הדף מתחת לסיליקון או הופכים אותו מזלפים עם הקרם לפי הצורה, אופים ב 140 מעלות 12-14 דקות ומוציאים לקירור. מזלפים מסקרפונה ומניחים חתיכות תותים ומכסים בקרם מסקרפונה,  מניחים מעל לב נוסף

 

קרם ברולה

2 מיכלים שמנת מתוקה

70 גרם סוכר

מקל וניל חצוי ל 2

4 חלמונים

כפית ברנדי

מעט סוכר חום
ברנר

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-140 מעלות.
חוצים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים את הגרגרים.

מחממים שמנת עם מחצית מכמות הסוכר הלבן וגרגרי מקל הווניל, עד שהיא מגיעה לסף רתיחה ולא יותר.

בקערה נפרדת מערבבים במטרפה  את החלמונים עם מחצית הנותרת של  הסוכר לבן.

יוצקים את השמנת בזילוף עדין ואיטי אל החלמונים תוך כדי ערבוב, מסננים את התערובת ויוצקים לכלים.  

מניחים את כל הכלים בתבנית גדולה מכניסים לתוך התנור ושופכים לתבנית הגדולה מים רותחים עד לחצי הגובה של הכלים.

 אופים כ-30 דקות ומצננים היטב.

לא לפחד הם מתייצבים בקירור!!!!

שומרים בקרור עד להגשה.
לפני ההגשה מפזרים סוכר חום מעל הקרם ומקרמלים את הסוכר בעזרת ברנר.

 

 

 

חג שמח.

 

 

 

 

 

 

 


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה